17.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialSmirnov, legat de prezenลฃa soldaลฃilor ruลŸi รฎn Transnistria: "Soldatul rus este apฤƒrฤƒtor"

Smirnov, legat de prezenลฃa soldaลฃilor ruลŸi รฎn Transnistria: „Soldatul rus este apฤƒrฤƒtor”

Liderul separatist de la Tiraspol considerฤƒ cฤƒ în Transnistria este pace, pentru cฤƒ poporul Republicii Moldova respectฤƒ trupele ruseลŸti, relateazฤƒ UNIMEDIA, potrivit NewsIn.

„Timp de 19 ani, în aceastฤƒ zonฤƒ nu se mai varsฤƒ sânge. Asta pentru cฤƒ popoarele Moldovei ลŸi Transnistriei au avut ลŸi au respect faลฃฤƒ de soldaลฃii Marii Rusii”, a declarat Igor Smirnov, în cursul unei ceremonii care va marca 19 ani de la intrarea pacificatorilor ruลŸi pe teritoriul Republicii Moldova.

Liderul administraลฃiei de la Tiraspol a ลฃinut sฤƒ sublinieze cฤƒ, în urmฤƒ cu 19 ani, poporul transnistrean a trecut sub aripa mฤƒreลฃului stat Rusia. „Soldatul rus este apฤƒrฤƒtor. De pe timpurile lui Alexandr Suvorov, el are scopul sฤƒ apere aceste pฤƒmânturi de duลŸmani”, a mai spus el.

Potrivit lui Smirnov, în viitorul apropiat, în Transnistria va fi instauratฤƒ Ziua Pacificatorului, care va fi marcatฤƒ la 21 iulie. În 21 iulie 1992, la Moscova, a fost semnatฤƒ Convenลฃia cu privire la principiile reglementฤƒrii paลŸnice a conflictului armat din zona nistreanฤƒ a Republicii Moldova.

În prezent, circa 400 de militari ruลŸi fac parte din forลฃele pacificatoare din Transnistria. Autoritฤƒลฃile de la ChiลŸinฤƒu s-au pronunลฃat în repetate rânduri asupra înlocuirii „forลฃelor de pacificare” ruse cu o misiune de observatori civili sub mandat internaลฃional.

Cele mai citite

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ