17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialRompetrol a declinat oferta companiei NIS, controlată de Gazprom, de a vinde...

Rompetrol a declinat oferta companiei NIS, controlată de Gazprom, de a vinde benzinăriile grupului din România

Rompetrol a declinat oferta companiei petroliere sârbe NIS, controlată de grupul rus Gazprom, de a prelua reţeaua de benzinării din România a grupului, relatează Mediafax.

NIS a transmis, în urmă cu două luni, o scrisoare de intenţie în care îşi exprima interesul de a prelua bezinăriile româneşti ale grupului.

„Grupul NIS ne-a făcut o ofertă pentru preluarea reţelei de benzinării din România”, a declarat preşedintele grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, adăugând că grupul a declinat oferta NIS.

El nu a precizat valoarea ofertei.

La rândul său, vicepreşedintele activităţii de distribuţie a carburanţilor din grupul Rompetrol, Titov Buzescu, a arătat că grupul Rompetrol îşi evaluează reţeaua de benzinării din România la 500-600 milioane euro.

Grupul Gazprom este deja prezent pe piaţa de distribuţie a carburanţilor din România prin unităţile Sun Petrol, a precizat Buzescu.

În opinia reprezentanţilor Rompetrol, oferta primită de la NIS este un indiciu al intenţiei Gazprom de a se extinde pe piaţa de profil din regiune.

Grupul Rompetrol, deţinut de compania KazMunaiGaz din Kazahstan, este al doilea jucător ca mărime pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România, cu o reţea de 800 de puncte de alimentare cu carburanţi, dintre care 450 sunt benzinării, după Petrom.

Rompetrol intenţionează să deschidă în termen de două luni o reprezentanţă în Istanbul şi să-şi extindă activitatea de distribuţie a carburanţilor în Turcia şi în Ucraina. Grupul mai deţine benzinării în Franţa, Bulgaria, Moldova şi Georgia.

Cele mai citite

Bidonul de Aur

Probabil bântuit de împlinirea, în curând, a cincisprezece ani de când a rămas doar cu dragostea Mihaelei sale, subconştientul afectat al lui Mircea Geoană...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă