17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialVenezuela: Chavez va candida pentru un nou mandat de preşedinte

Venezuela: Chavez va candida pentru un nou mandat de preşedinte

Guvernul venezuelean a dat asigurări că preşedintele Hugo Chavez va candida anul viitor pentru un nou mandat, deşi în prezent urmează tratament împotriva cancerului în Cuba, relatează NewsIn.

Sâmbătă, înainte de a doua sa deplasare în Cuba pentru a primi îngrijiri medicale, Chavez a transferat o parte din putere vicepreşedintelui Elias Jaua şi ministrului de finanţe Jorge Giordani.

El a respins, însă, apelurile opoziţiei de a transfera în totalitate prerogativele prezidenţiale înainte să plece.

Preşedintele venezuelean nu a anunţat de ce tip de cancer a fost operat – au fost speculaţii că a fost un cancer de colon – dar a spus că trebuie să înceapă în Cuba „al doilea stadiu a acestui proces lung şi complet de recuperare”. Nu se ştie cât şi-a propus Chavez să stea în Cuba de data aceasta.

Înainte de a doua zi de chimioterapie, Chavez a dat publicităţii un mesaj optimist în care a spus că va câştiga lupta pentru viaţă.

Cunoscut pentru poziţiile sale antiamericane, liderul venezuelean şi-a făcut o întoarcere surprinzătoare în ţară, la 4 iulie, după ce a stat mai bine de trei săptămâni în Cuba, unde a fost tratat pentru tumoarea canceroasă.

În ciuda speculaţiilor că un Chavez cu sănătate fragilă ar putea schimba scena politică a unei ţări în care personalitatea sa este foarte putenic impregnată, preşedintele a spus clar că în continuare are frâiele puterii, deşi este sub supraveghere medicală permanentă.

Noi alegeri prezidenţiale ar urma să aibă loc în Venezuela anul viitor.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciolacu pentru seniori, de ziua lor: cadou neimpozitat pentru pensii sub 3000 de lei

Premierul Ciolacu transmite că măsura se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică Marcel Ciolacu susține,...

Când clopotele se bat cap în cap

Furtuna și ploile abundente de zilele trecute au stârnit pe toți meteorologii și reporterii de televiziune, care s-au grăbit să propovăduiască apocalipsa, băgând...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă