12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord a ameninţă cu "război sacru de răzbunare" împotriva vecinului...

Coreea de Nord a ameninţă cu „război sacru de răzbunare” împotriva vecinului de la sud

Coreea de Nord a ameninţat cu lansarea unui „război sacru de răzbunare” împotriva vecinului său de la sud, în timp ce cele două ţări se pregăteau să se întâlnească pentru a purta negocieri, relatează Mediafax.

Reprezentanţi ai Guvernului şi mediului de afaceri sud-coreean urmează să întâlnească oficiali nord-coreeni în staţiunea Mount Kumgang, cu scopul de a discuta despre operaţiuni din domeniul turismului care au fost oprite. Însă, relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat, după atacurile armate asupra Sudului, soldate cu morţi, anul trecut.

Activitatea în staţiunea Mount Kumgang, condusă o de companie sud-coreeană, a fost suspendată, după ce un turist sud-coreean a fost împuşcat mortal în apropiere de aceasta, în urmă cu trei ani. Coreea de Nord, care pare să aibă probleme economice serioase, a anunţat că va confisca bunurile sud-coreene din staţiune, dacă nu reia operaţiunile.

Dar Phenianul a lansat atât o invitaţie, cât şi o ameninţare la adresa Seulului. Invitaţia era să vină şi să discute despre un proiect turistic comun la Mount Kumgang, în Nord, care a fost blocat în urma incidentului de acum trei ani. Seulul a trimis, miercuri, un grup de oficiali şi de oameni de afaceri peste linia de demarcaţie, pentru a se întâlni cu reprezentanţi nord-coreeni.

Însă, chiar înainte de începerea negocierilor, Coreea de Nord a acuzat soldaţi sud-coreeni, printr-un purtător de cuvânt neidentificat, că utilizează sloganuri care defăimează armata şi demnitatea nord-coreeană. Aceste acţiuni, a apreciat purtătorul de cuvânt, reprezintă „aproape o declaraţie de război”.

O serie de incidente recente au declanşat o retorică similară din partea nord-coreenilor, între care şi descoperirea că unele unităţi de rezervă ale armatei sud-coreene folosesc fotografii ale membrilor familiei care conduce Coreea de Nord pe post de ţinte de tir.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă