RAJA SA a inaugurat Secţia locală de Apă-Canal, structură care a preluat serviciul orăşenesc de la fostul furnizor, care a dat faliment. Deşi este un mic oraş de provincie, Ţăndăreiul va beneficia prin intermediul Programului Operaţional Sectorial de Mediu (POS) de o investiţie în următorii doi ani de 16,3 milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea reţelelor publice.
Prin POS Mediu, RAJA va reabilita reţelele de apă şi canalizare din Ţăndărei, va extinde reţeaua de canalizare şi va construi o staţie de epurare la standardele Uniunii Europene, pentru că staţia de epurare existentă are o vechime de aproape 40 de ani şi este depăşită din punct de vedere tehnologic. „Participarea Consiliului Local Ţăndărei la această investiţie va fi de 265.000 euro, bani care se vor achita eşalonat, până în 2013, când se încheie programul”, a precizat primarul oraşului, Vasile Sava. SC RAJA SA a preluat serviciile de apă-canal în Ţăndărei în urmă cu mai bine de un an, de la fostul operator local, Apa Termo, care din cauza datoriilor enorme, de cinci milioane de lei, a intrat în insolvenţă.
Ultravioletele au înlocuit clorul
„RAJA Constanţa a devenit cea mai mare companie de apă din România; suntem prezenţi din cinci judeţe. Venim cu noutăţi în domeniul tratării apei potabile: tratarea cu ultraviolete. În regiunile Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Dâmboviţa avem 12 staţii de epurare, iar la finele programului operaţional de mediu vom opera 17 staţii de epurare”, a precizat Felix Stroe, director general al RAJA Constanţa. Tratarea cu ultraviolete a apei este cea mai modernă soluţie. Principalul avantaj comparativ cu metodele clasice este faptul că apa nu mai este tratată cu clor, substanţă care modifică gustul apei potabile.