17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialUn milion de euro din bugetul local, pentru fotbal

Un milion de euro din bugetul local, pentru fotbal

Criza economică nu afectează finanţările acordate de Primăria Tulcea echipei Delta Tulcea, din divizia secundă.

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a declarat că anul acesta va finanţa echipa de fotbal Delta, din bugetul local, cu un milion de euro. „Dacă se va pune problema unor meciuri de baraj pentru intrarea în prima divizie vom suplimenta bugetul echipei cu 2,5 milioane de euro”, a precizat acesta.

Afirmaţiile primarului Hogea, făcute într-o conferinţă de presă, au redeschis o polemică locală privind cheltuirea banului public pentru activităţi sportive. Elena Fidatov, directorul Direcţiei de Sport Tulcea, a declarat că doar fotbalul beneficiază de finanţări consistente din bugetul local.

„Sporturile nautice, atletismul, voleiul, luptele, care au tradiţie şi rezultate foarte bune în judeţul nostru, deşi se descurcă foarte greu, nu au primit în ultimii ani alocaţii bogetare locale.”

Primarul Constantin Hogea a mai spus că „celelalte activităţi sportive din municipiul Tulcea au o alocaţie bugetară de la Primăria Tulcea de 50.000 lei. Suma mare din bugetul local destinată sportului merge la clubul de fotbal Delta, pentru că primăria a rămas singurul finanţator al clubului. Încercările de privatizare au eşuat şi am decis să meţinem în activitate echipa de fotbal, pentru că are rezultate foarte bune. Ea se bate mereu pentru promovarea în prima divizie”.

Nereguli descoperite de Curtea de Conturi

Controlorii financiari din Tulcea ai Curţii de Conturi au atras atenţia, de mai multe ori, că autorităţile locale care finanţează din bani publici activitatea echipei de fotbal Delta nu controlează legalitatea cheltuirii banilor publici.

Conform rapoartelor Curţii de Conturi, fondurile alocate în ultimii ani de Primăria Tulcea şi de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea au fost cheltuite pentru acordarea unor salarii şi premii foarte mari conducerii clubului şi jucătorilor, contrar Legii -finaţelor publice locale.

În urma acestor sesizări, Consiliul Judeţean Tulcea a hotărât să nu mai aloce fonduri din bugetul propriu pentru echipa de fotbal Delta. Până în urmă cu un an, Primăria Tulcea şi CJ Tulcea alocau finanţări egale echipei de fotbal, care însumau un milion de euro. 

Au dublat bugetul

După tăierea finaţărilor destinate echipei de fotbal de către CJ Tulcea, Consiliul Local al Municipiului Tulcea a dublat alocaţia bugetară pentru fotbal. Controlorii financiari ai Curţii de Conturi susţin că preşedintele şi vicepreşedintele clubului de fotbal din Tulcea ar avea salarii de mii de euro plătite din bani publici.

Conducerea Primăriei Tulcea nu confirmă existenţa acestor salarii, afirmând că nu au drept de control în privinţa administrării clubului de fotbal. Curtea de Conturi contrazice poziţa Primăriei, spunând că auditul Primăriei are obligaţia să verifice modul în care sunt -cheltuite alocaţiile bugetare virate în bugetul clubului de fotbal.

Cele mai citite

Irina Rimes a povestit despre cearta pe care a avut-o cu Tudor Chirilă

Irina Rimes a vorbit recent despre conflictul pe care l-a avut cu Tudor Chirilă în sezonul trecut de la „Vocea României” și despre relația...

Rata de ocupare în Uniunea Europeană a crescut ușor în al doilea trimestru din 2024

În al doilea trimestru al anului 2024, rata de ocupare a persoanelor cu vârsta între 20 și 64 de ani în Uniunea Europeană a...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă