12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM - campionii nomazi

HCM – campionii nomazi

Gruparea de pe litoral îşi va disputa meciurile din grupele Ligii Campionilor în afara oraşului, deoarece arena din Constanţa nu corespunde cerinţelor europene.

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, va evolua pentru a şasea oară în grupele Ligii Campionilor, cea mai importantă competiţie continentală pentru echipele de club.

Din păcate, echipa de pe litoral nu va putea juca în Sala Sporturilor din Constanţa, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul 2009/2010. Atunci, HCM a evoluat la Buzău şi a reuşit cea mai bună performanţă din istorie, calificându-se în optimile competiţiei, performanţă unică în handbalul românesc.

Directorul executiv al constănţenilor, Nurhan Ali, ne-a explicat situaţia: „Din câte cunoaştem până acum, este vorba de o hotărâre care spune că meciurile din grupele Ligii Campionilor să nu se joace în săli mai mici de 3.000 de locuri. Anul trecut, noi am făcut eforturi considerabile pentru a aduce terenul la standardele EHF, iar acum, din nou, nu vom mai avea posibilitatea de a juca în faţa propriilor suporteri”. Oficialul constănţenilor mai spune că singura soluţie nu este pe placul HCM-ului.
„Singura sală din România compatibilă în momentul de faţă cu cerinţele pentru Liga Campionilor este Polivalenta din Bucureşti. Noi nu ne dorim să jucăm acolo. Vrem să reuşim să îi înduplecăm pe oficialii EHF să ne permită măcar să jucăm la Buzău. Din păcate, cei de la forul european nu prea ne oferă nimic, ci doar ne obligă”, a mai spus Ali.

Oficialul constănţean este dezamăgit de faptul că, deşi are două echipe calificate în -Liga Campionilor, Constanţa nu beneficiază de o sală de sport conformă cu standardele europene. Nurhan Ali spune că există un proiect, locaţia este şi ea stabilită, însă construcţia nu poate începe deoarece proiectul este „îngropat” la Bucureşti pentru fel şi fel de avize. „Nu vreau să dau o tentă politică subiectului, însă cei de la Bucureşti ne pun beţe în roate. Noi, sportivii, avem cel mai mult de suferit, la fel şi suporterii noştri, care, în loc să vină la sală să ne -încurajeze, sunt nevoiţi să stea în faţa televizorului”, a încheiat Ali.

Vrea să treacă de grupe

HCM Constanţa şi-a câştigat dreptul de a evolua în Liga Campionilor la handbal prin ajudecarea titlului în Liga Naţională. Obiectivul constănţenilor în viitoarea ediţie a competiţiei europene este trecerea de faza grupelor. Acesta a mai fost atins în urmă cu două sezoane, când tehnician era regretatul Zoran Kurteş. HCM a avut posibilitatea de a repeta performanţa şi în stagiunea trecută, însă s-a împiedicat inexplicabil de echipe precum Bosna Sarajevo sau St. -Petersburg.

6 este numărul participărilor celor de la HCM Constanţa în Liga Campionilor la handbal masculin.

Cele mai citite

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...
Ultima oră
Pe aceeași temă