12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSperanţe pentru FC Farul

Speranţe pentru FC Farul

Fostul reputat arbitru român Marcel Lică a revenit la echipa de pe litoral şi are ca obiectiv promovarea formaţiei în primul eşalon fotbalistic al ţării.

Situaţia de incertitudine de la FC Farul se apropie de sfârşit. Finanţatorul Giani Nedelcu a ajuns la un acord cu Marcel Lică, acesta urmând a ocupa funcţia de preşedinte al grupării de la malul mării. Locul a fost lăsat liber de către Marian Diaconescu, preşedintele care a salvat echipa de la retrogradare în returul sezonului trecut.

Marcel Lică este pentru a doua oară preşedinte la FC Farul, însă în primul mandat echipa de pe litoral evolua în Liga I. „Cu -siguranţă nu va fi uşor, cum nici atunci nu a fost. Am venit la Farul nu pentru că nu am de muncă, ci pentru a pune umărul la reconstruirea acestei echipe”, a declarat Lică. Acesta este văzut de Marian Diaconescu, fostul preşedinte al clubului, drept cel mai potrivit om pentru a conduce destinele constănţenilor. „Em am demisionat de la Farul, însă pot spune că sunt fericit pentru că am făcut-o. Mă bucur pentru că a venit la conducere cel mai potrivit om şi sunt sigur că va face o treabă excelentă”, a spus Marian Diaconescu.

Pentru noul preşedinte, mandatul nu se anunţă nici pe departe unul uşor. Echipa de pe litoral doreşte să promoveze în prima ligă. „Îmi doresc ca Farul să promoveze la anul pentru că locul acestei echipe este în Liga I, unde să se bată cu cele mai titrate echipe. Deja noi ne-am apucat de treabă şi, până la finalul acestei săptămâni, vom face public atât bugetul pe care în avem la dispoziţie, cât şi -staff-ul tehnic”, a mai declarat Lică. Prima acţiune importantă a noului preşedinte a avut loc ieri, chiar în faţa presei. Marcel Lică a semnat un contract de sponsorizare cu Congaz. Reprezentantul acesteia, directorul general al companiei, Augustin Oprea, a anunţat că, în cazul în care Farul va promova, aportul firmei la bugetul pentru Liga I va fi mult mai consistent.

Lotul va fi anunţat pe 4 iulie

La momentul actual, FC Farul nu mai are echipă tehnică şi dispune de doar câţiva jucători. Lotul în proporţie de 75% va fi definitivat până pe 4 iulie, atunci când este programată reunirea lotului. Primul scop al noii conduceri este numirea unui antrenor principal. Farul este în discuţii avansate cu Ilie Stan, care însă nu vrea să ocupe banca tehnică decât în cazul în care echipa de pe litoral va avea un buget de un milion de euro şi obiectiv promovarea. Obiectivul a fost fixat, acum rămâne să se mai facă rost de banii necesari.

2 ani a mai fost Marcel Lică preşedinte la FC Farul, în perioada 2002-2004.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...
Ultima oră
Pe aceeași temă