Societatea a inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute Centrul Zonal Buftea, amplasat în oraşul de la marginea capitalei.
Evenimentul a coincis cu deschiderea unui parc pentru copii din Buftea, amenajat pe cheltuiala societăţii constănţene. Extinderea în alte judeţe, inclusiv în alte state din Europa, a RAJA SA este unul din principalele puncte din stategia managerială a conducerii societăţii. „RAJA a intrat în criză fără datorii. Localităţile au rămas, rând pe rând, fără operatori de apă şi canalizare. Pentru noi a fost o oportunitate să intrăm în cât mai multe localităţi”, a precizat Felix Stroe, directorul general al RAJA. Acesta a mai explicat că în următorii trei-patru ani, graţie procesului de regionalizare, vor rămâne doar 11 operatori de apă în România, dintr‑un total, 42, câţi funcţionează în prezent. Referitor la investiţiile de la Buftea, directorul RAJA Constanţa a precizat că valoarea totală a investiţiilor se ridică la 800.000 lei, această sumă reprezentând costul materialelor, pentru că manopera a fost asigurată de secţia de prestaţii în construcţii şi de secţia mecano-energetică ale societăţii constănţene.
În ceea ce priveşte tarifele la apă, Felix Stroe a menţionat că, cel puţin până în 2012, preţul la apă va fi acelaşi. De asemenea, societatea constănţeană s-a angajat să realizeze, până la finele lui 2015, o staţie de epurare. Comunitatea locală din Buftea s-a confruntat până în prezent cu o mare problemă în ceea ce priveşte asigurarea serviciilor de apă şi canalizare. Timp de şapte ani acest serviciu a fost asigurat de o firmă italiană, SC TASM SRL, care nu a investit nici un leu în modernizare. Consiliul local Buftea a reuşit în prima parte a acestui an să rezilieze vechiul contract şi să încheie noul contract cu RAJA SA.