22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalDiana Matei şi Taraful Cleante, românii care l-au uimit pe Demis Roussos

Diana Matei şi Taraful Cleante, românii care l-au uimit pe Demis Roussos

Inovaţia în domeniul muzical, acesta este cuvântul care defineşte echipa Dianei Matei şi a Tarafului Cleante. Într-o societate care şi-a uitat rădăcinile şi a uitat ce înseamnă muzica adevărată, ei vă oferă un strop din fiecare, contrastând astfel cu peisajul general.
 
 Împreună cu violonistul Marian Cleante, Diana Matei a pornit în turnee în diversele colţuri ale lumii. Franţa, Belgia  şi Liban sunt doar câteva dintre ţările în care au performat un show cu elemente gipsy, jazz-manoush precum şi coveruri internaţionale.
 
  În 2004 la Beyrut, în cadrul unui concert cu Demis Roussos şi Jose Fernandez reprezentaţia lor de excepţie i-a atras atenţia chiar şi celebrului grec care şi-a dorit o colaborare cu aceşti tineri senzaţionali.
 
 „La sfârşitul fiecărui concert toţi artiştii urcau pe scenă şi făceam un medley iar fiecare cânta o parte dintr-o melodie. Aşa ne-a remarcat Demis. Au urmat o serie de întâlniri împreună cu managerul nostru de turneu, Michelle Elefteriades, şi celebrul artist iar în cadrul acestor întrevederi ni s-a făcut propunerea de colaborare”, povesteşte Diana Matei.
 
  S-a început lucrul la un album ce urma să fie o combinaţie de sound-uri jazz cu elemente manouh şi solouri de vioară în cadrul căruia Demis Roussos şi Diana Matei erau vocalişti. Experienţa românilor alături de celebrul cântăreţ a fost una de neuitat.
 
  „A fost o onoare pentru noi că am urcat pe aceeaşi scenă cu Demis Roussos. Cunoscându-l ca şi profesionist dar şi ca om, mi s-a părut uimitor faptul că în ciuda succesului incomensurabil de care se bucură, artistul are o blândeţe rar întâlnită”, declară Diana.
 
 Colaborarea dintre români şi Russos s-a sfârşit însă din cauza atentatelor militare din Liban.
 
  „Trebuia să revenim anul următor în Liban pentru că Demis avea concerte programate pe o perioadă îndelungată. Chiar cu o seară înainte de plecare, managerul nostru Michelle Elefteriades vorbise cu reprezentanţii Warner Brothers pentru un proiect ce avea să ne aibă ca şi protagonişti astfel că doream să revenim în Liban cât mai repede posibil. Din nefericire în ziua precedentă plecării noastre a avut loc atentatul lui Hariri, exact la Music Hall, locul unde avem reprezentaţii. Noi ne-am continuat turneele şi am început să imprimăm piesele despre care vorbisem cu Demis. Am fost încrezători că vom continua acest proiect dar am lăsat lucrurile să se desfăşoare firesc. Se pare însă că drumurile noastre nu s-au mai intersectat. Sperăm ca în viitorul apropiat să urcăm din nou pe aceeaşi scenă împreună cu Demis Roussos”, povesteşte artista.
 
 Românii care l-au încântat pe Demis Roussos continuă să-şi uimească auditoriul cu noile proiecte şi, în cele din urmă, au credinţa că vor finaliza acţiunea începută alături de celebrul grec.
  

Cele mai citite

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă