13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecial20 de ore de luptă cu focul: Incendiul puternic la Parcul Natural...

20 de ore de luptă cu focul: Incendiul puternic la Parcul Natural Porţile de Fier

Pompierii mehedinţeni se luptă, de mai bine de 20 de ore, cu un incendiu puternic care a izbucnit, luni, în Parcul Natural Porţile de Fier I, focul extinzându-se din cauza vântului, transmite NewsIn.

Focul a izbucnit luni după-amiază, în jurul orei 16,30, în dreptul localităţii Eibenthal şi, din cauza vântului, s-a propagat cu repeziciune spre localitatea Tişoviţa, aproape de Dunăre.

La oră transmiterii acestei ştiri la faţa locului acţionează Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin cu trei ofiţeri şi 26 de subofiţeri, patru angajaţi ai Ocolului Silvic, precum şi 10 voluntari. Din cauza vântului puternic care se manifestă în acea zonă focarele incendiului s-au extins pe o suprafaţă de circa 10 hectare. Din cauza terenului accidentat, pompierii acţionează doar cu mături, lopeţi şi sticle cu apă, transportate de la câţiva kilometri unde este staţionată o autospecială.

În data de 13.06.2011, la ora 16.16, Garda de Intervenţie nr. 3 Dubova a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi patru subofiţeri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră, pe raza comunei Dubova, în Unitatea de Producţie 3, Parcela 103 ŞI Parcela 104, din cadrul Parcului Natural Porţile de Fier. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta pe un teren accidentat, accesul mijloacelor auto în zonă fiind inaccesibil, deplasarea subofiţerilor făcându-se pe jos.”

La ora 22.00, un ofiţer din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 1 Orşova, cu 11 subofiţeri şi un autocamion de intervenţie, s-a deplasat în zonă, preluând comanda şi acţionând pentru stingerea incendiului. La operaţiunile de stingere a incendiului au participat şi 5 lucrători de la Ocolul Silvic Orşova. Intervenţia s-a desfăşurat pe tot parcursul nopţii, iar în dimineaţa zilei de azi, 14.06.2011, au plecat în zonă, pentru a face schimbul de efective, 3 ofiţeri şi 26 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin şi Detaşamentului Orşova – Garda de Intervenţie cu un autocamion de intervenţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”, Ramona Nistor.

Întreaga operaţiune de stingere este coordonată la faţa locului de şeful ISU „Drobeta”, col. Constantin Florea.

Parcul Natural Porţile de Fier este o arie protejată înfiinţată prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional – Secţiunea a III a – Zone Protejate, ca un teritoriu în care remarcabila frumuseţe a peisajelor şi diversitatea biologică pot fi valorificate în condiţiile păstrări nealterate a tradiţiilor, iar calitatea vieţii comunităţilor să fie rezultatul unor activităţi economice ale locuitorilor, deşfăşurate în armonie cu natura.

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....
Ultima oră
Pe aceeași temă