17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportAlegeri Chişinau: Dodon caută voturi în suburbiile care l-au împiedicat să caştige

Alegeri Chişinau: Dodon caută voturi în suburbiile care l-au împiedicat să caştige

Candidatul comunist la Primăria Chişinăului, Igor Dodon, şi-a prezentat luni oferta electorală pentru suburbiile din capitala R. Moldova. Dodon a obţinut voturi puţine în aceste zone, în comparaţie cu adversarul liberal Dorin Chirtoacă la scrutinul din 5 iunie, ceea ce a făcut necesară organizarea turului II, anunţă NewsIn.

Candidatul comunist a declarat că ştie care sunt problemele localităţilor din afara municipiului, iar afirmaţiile liberalului Dorin Chirtoacă privind intenţia PCRM de a exclude suburbiile sunt doar manipulări.

„Unii politicieni îşi amintesc de suburbii doar atunci când au nevoie de voturi. S-au făcut foarte puţine lucruri pentru aceste localităţi, iar isteria lui Dorin Chirtoacă este o încercare de a manipula opinia publică”, a spus Dodon, citat de UNIMEDIA.

Astfel, candidatul comunist promite lansarea unei linii de troleibuz, conectarea la reţele de apă, construcţia unei staţii de epurare, refacerea drumurilor. „La Coloniţa, în satul de baştină a unor politicieni radicali (liderul liberal Mihai Ghimpu – n.r.), vom repara Casa de Cultură. Nici această localitate nu merită aşa primar, pe care îl oferă Chirtoacă şi unchiul său”, a menţionat Dodon.

Totodată, candidatul PCRM declară că va crea cinci zone economice libere în suburbii, aceste localităţi fiind baza asigurării cu produse agroalimentare.

Comunistul Igor Dodon încearcă să „cucerească” suburbiile în condiţiile în care datele anunţate de Comisia Electorală Centrală arată că în capitala R. Moldova majoritatea voturilor i-au revenit candidatului PCRM la alegerile din 5 iunie, dar nu în proporţie suficientă pentru a ieşi primar din turul I. Astfel, Igor Dodon a acumulat 52,15% din sufragii în municipiul Chişinău, în timp ce în suburbii – a căror pondere în votul pe capitală este de aproape o pătrime – a câştigat detaşat candidatul PL, Dorin Chirtoacă, cu 59,42% din voturi.

Comunistul Igor Dodon şi liberalul Dorin Chirtoacă se vor confrunta pentru Primăria Chişinăului în cel de-al doilea tur al alegerilor locale care va avea loc la 19 iunie în Republica Moldova.

Cele mai citite

Rusia e furioasă. Muniția din India a ajuns în Ucraina

Proiectilele de artilerie vândute de producătorii de armament indieni au fost deturnate de clienții europeni către Ucraina, iar New Delhi nu a intervenit pentru...

Ministrul Mediului cere Romsilva să renunțe la prețurile ridicate pentru lemn și să colaboreze mai bine cu industria mobilei

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut companiei de stat Romsilva să renunțe la strategia de a vinde lemnul la prețuri ridicate producătorilor de mobilă. Într-un...

Drăgușin, criticat după meciul din Carabao Cup! Tottenham a învins dramatic pe Coventry

Deși Tottenham a reușit să întoarcă scorul și să se califice în optimile Carabao Cup, prestația fundașului Radu Drăgușin a fost criticată dur de...
Ultima oră
Pe aceeași temă