22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalMonica Anghel şi Bogdan Miu şi-au băut cafeaua la Sibiu alături de...

Monica Anghel şi Bogdan Miu şi-au băut cafeaua la Sibiu alături de Klaus Iohannis

Realizatorii matinalului Deşteptarea de la Europa FM, Monica Anghel şi Bogdan Miu şi-au început dimineaţa de vineri chiar în centrul oraşului Sibiu, lângă Podul Minciunilor, alături de ascultători şi de invitatul special, primarul Klaus Iohannis.

 

Cele trei stele obţinute de curând de oraşul Sibiu în Ghidul verde Michelin, punctele de atracţie ale unui oraş ce îşi doreşte să devină ţintă importantă pentru turism sau reorganizarea administrativă a României  au fost doar câteva din subiectele pe care cei doi realizatori le-au abordat împreună cu invitatul lor, Klaus Iohannis.

La întrebarea adresată de Bogdan Miu despre regionalizarea României, primarul oraşului Sibiu a declarat:

„Noi în Sibiu suntem reticenţi faţă de aceste reorganizări. Tinereii probabil nu, dar cei mai în vârstă îşi amintesc cu neplăcere de ceea ce s-a numit Regiunea Stalin pe vremea respectivă, cu centrul în oraşul Stalin, Braşovul de astăzi. Nu au fost vremuri foarte  bune pentru noi. Lăsând la o parte această istorie comunistă tristă, cred că se poate discuta despre o regionalizare, dar în alţi termini decât se poartă discuţia acum. Lucrurile trebuie discutate mai întâi în public, apoi de specialişti şi în final politicienii trebuie să se gândească cum să hotărască. La noi lucurile merg invers, politicienii hotărăsc un lucru, apoi îl dau mai departe şi lumea îl discută, este un demers total eronat şi nu cred că ajungem la o regionalizare cu care să fie mulţumiţi românii prin acest procedeu.”

Monica Anghel şi Bogdan Miu au profitat de întâlnirea cu primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis şi i-au urat „La mulţi ani!” în avans, în perspectiva zilei sale de naştere pe care o va serba luni, 13 iunie. Mai mult, cei doi i-au oferit acestuia un set de CD-uri cu cea mai bună muzică din ’80 până azi, de la Europa FM.

Turneul „Deşteptarea” se încheie săptămâna viitoare în Bucureşti. Vineri, 17 iunie, Monica Anghel şi Bogdan Miu îşi vor bea cafeaua alături de ascultătorii din capitală, în cafeneaua „Nescafe”, din Piaţa Romană.

 

 

Cele mai citite

Viorica Dăncinepoate – Academia Catavencu

După atât de cunoscutele „Scopul partidului social-democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut” și „lupt împotriva unei țări...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Dinamo, în pericol! Selmani riscă suspendarea în meciul cu Oțelul

Astrit Selmani, atacantul kosovar al lui Dinamo, riscă suspendarea dacă va primi un cartonaș galben în confruntarea cu Oțelul Galați, un scenariu care ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă