15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTricolorii, aruncaţi în urna a patra valorică

Tricolorii, aruncaţi în urna a patra valorică

Reprezentativa României a suferit încă o înfrângere, cu 0-2, ieri dimineaţă, în partida amicală cu formaţia similară din Paraguay. A fost al doilea eşec în turneul din America de Sud, după cel din meciul cu Brazilia, scor 0-1.

 

Pe stadionul Defensores del Chaco din Asuncion, echipa naţională a României a fost învinsă din nou, fără drept de apel, de selecţionata Paraguayului, cu scorul de 2-0, într-un meci amical, cu greutate în perspectiva Cupei Mondiale din 2014. Practic, o eventuală victorie a tricolorilor în partida cu numărul 300, disputată în deplasare de prima noastră reprezentativă, ar fi plasat România în a treia urnă valorică la tragerea la sorţi a adversarilor noştri din preliminariile Mondialului din 2014. Cum însă nu s-a întâmplat aşa, am rămas în cea de-a patra urnă, ceea ce înseamnă că este mai mare riscul de a avea adversari mai dificili şi, implicit, şanse mai mici de a ajunge la turneul final din 2014.
Mult mai determinaţi decât românii, care au venit cu o echipă alcătuită exclusiv din jucători care evoluează în Liga I, paraguaienii s-au năpustit din start asupra elevilor lui Ştefan Iovan şi au marcat primul gol în minutul 2 al întâlnirii, profitând de o greşeală copilărească a lui Latovlevici.

Acesta a pasat defectuos în centru, iar Valdez a reuşit să intercepteze balonul şi să-l execute cu o minge lobată pe Pantilimon, ieşit mult dintre buturi. Susţinuţi din tribune de numai aproxmativ 7.000 de spectatori, sud americanii şi-au continuat acţiunile periculoase la poarta noastră, în condiţiile în care apărarea tricoloră a fost de-a dreptul bulversată, şi au înscris din nou în minutul 29. Râpă a fost depăşit uşor de un adversar care a centrat inspirat de pe partea dreaptă, iar Roque Santa Cruz a reluat cu capul din 8 metri în plasa porţii lui Pantilimon. Partida a continuat în aceeaşi notă de dominare a gazdelor, iar scorul (2-0) a rămas neschimbat până la final, românii marcând în minutul 91, prin Surdu, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid semnalizat de arbitrul de margine.

Inferioritate românească recunoscută

„Am întâlnit un adversar extraordinar de motivat, un adversar care se pregăteşte pentru Copa America, o echipă agresivă, proaspătă”, a declarat după meci Ştefan Iovan, antrenorul care a coordonat reprezentativa în turneul sud-american. „Ne-au fost net superiori din toate punctele de vedere, ritm de joc crescut. Noi am încercat să echilibrăm, dar am început meciul cu o greşeală a lui Latovlevici. Echipa, fiind tânără, nu a putut să-şi revină din acest şoc, şi-a pierdut din încredere, n-am mai fost aşa de bine organizaţi. Am fost net inferiori Paraguayului. Am avut mai multă agresivitate în repriza a doua, am echilibrat jocul. Totuşi, s-a văzut diferenţa de ritm dintre noi şi ei”, a mai spus Ştefan Iovan.

„Am dat tot ce am putut noi, dar atât s-a putut cu Paraguay. Ne-am dorit mai mult, am avut şi câteva ocazii, dar ei au avut mai multe şi au şi marcat. Ne pare rău că n-am reuşit să obţinem mai mult de la acest meci. Credeţi-ne, a fost o mare oboseală”, a declarat Alex Bourceanu, fundaşul care l-a înlocuit pe Papp în ‘46.

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă