16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialÎnalt oficial din Panama, anchetat pentru trafic de prostituate, inclusiv în România

Înalt oficial din Panama, anchetat pentru trafic de prostituate, inclusiv în România

Fostul director adjunct al serviciului de imigraţiei din Panama, SNM, este anchetat pentru implicare în trafic cu prostituate din Europa de Est, inclusiv din România, relatează NewsIn.

Autorităţile din Panama au lansat o anchetă vizându-l pe Jaime Ruiz, dup ce acesta a aprobat vizele pentru 10 femei – patru românce, trei ucrainence, două din Republica Moldova şi una din Rusia – care urmau să lucreze la un club de noapte, relatează portalul newsroompanama.com. Vizele aveau o valabilitate de nouă luni.

Aparent, autorităţile din Panama se temeau că tinerele voiau să vină în ţară pentru a se prostitua, dar documentele lor erau în ordine.

În martie, cele 10 femei au ajuns în Panama, unde au semnat un contract de muncă, pentru un salariu de 350 de dolari pe lună. Ele au închiriat o casă cu trei dormitoare, o bucătărie şi un living, pentru 500 de dolari pe lună.

În 4 aprilie şi 30 mai, clubul unde lucrau tinerele a transmis autorităţilor două note prin care le-a informat că şapte dintre ele – cele patru românce, una dintre tinerele din Republica Moldova şi rusoaica – au „fugit”, încălcând contractul semnat, potrivit unor surse judiciare. Cea de a doua femeie din Republica Moldova a cerut permisiunea de a se întoarce în ţara sa.

Ruiz şi-a dat demisia în luna iunie, dar a dat asigurări că nu are legătură cu acest caz şi că nu a încălcat în niciun fel legea.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă