15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialWilliam şi Kate au participat la anivesarea oficială a reginei

William şi Kate au participat la anivesarea oficială a reginei

Prinţul William şi soţia lui,  Catherine, au participat astazi, pentru prima dată, la aniversarea oficială a reginei Elisabeta a II-a, acesta fiind unul dintre evenimentele marcante ale monarhiei britanice, informează AFP, potrivit Agerpres.

 
William a călărit alături de tatăl său, iar Kate a mers în caleaşcă cu Camilla şi cu prinţul Harry, fratele sotului ei.

 
Tânăra ducesă de Cambridge – titlu oficial dobândit după căsătoria cu prinţul William – îmbrăcată în alb şi purtând o elegantă pălărie neagră, a fost aclamată de mulţimea adunată de-a lungul bulevardului ‘Mall’ ce leagă palatul de marea piaţă ‘Horse Guards Parade’, unde are loc ceremonia.

O a doua caleaşcă a transportat-o pe regină – îmbrăcată în albastru – care şi-a serbat oficial astazi cea de-a 85-a aniversare.

Ceremonia, numită ‘Trooping the colour’, marchează aniversarea oficială a suveranului britanic din 1748 şi îşi are orginea în pregătirile de război, în care toate drapelele erau adunate şi arătate soldaţilor pentru care ei să le recunoască în confuzia din timpul luptelor.

Aproximativ 1.300 de ofiţeri şi soldaţi şi peste 300 de muzicieni au participat la ceremonie.

Regina s-a născută in 21 aprilie, dar este sărbătorită oficial în iunie, când vremea este în general mai favorabilă. BBC a difuzat in aceasta dimineata, la ora locală 7.00, ‘God save the Queen’ pentru aniversarea reginei, înaintea buletinului de ştiri.

Cele mai citite

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Gest măreț din partea lui David Popovici: Donează echipamentul de la JO pentru o cauză nobilă

Campionul olimpic la înot David Popovici a decis să doneze echipamentul său de premiere de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris pentru...

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă