16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFranţa oferă 290 de milioane de euro rebelilor libieni

Franţa oferă 290 de milioane de euro rebelilor libieni

Franţa a decis să deblocheze în favoarea Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), reprezentantul rebelilor libieni, aproximativ 290 de milioane de euro. Banii aparţineau Băncii centrale libiene, a anunţat joi, la Abu Dhabi, ministrul francez de Externe, relatează Mediafax.

Acest „ajutor de aproximativ 290 de milioane reprezintă bani care aparţin Băncii centrale libiene, dar am recunoscut că aceşti bani aparţin CNT”, a declarat Alain Juppe.

„Este un ajutor cu scopuri umanitare. Este vorba de a facilita condiţiile de viaţă ale populaţiei din oraşele controlate de CNT”, a adăugat el.

Anterior, vicepreşedintele CNT Abdel Hafidh Ghoga afirmase că Franţa a promis un ajutor de 290 de milioane de euro.

El a afirmat că fondul internaţional de ajutor financiar pentru rebeli este de acum „operaţional”. „Mecanismul financiar interimar a devenit operaţional din această zi”, a declarat el, cu ocazia reuniunii la Abu Dhabi a Grupului de Contact privind Libia.

Italia le va furniza un ajutor direct de 300-400 de milioane de euro rebelilor libieni, sub formă de împrumuturi şi carburanţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului italian de Externe, Maurizio Massari.

La rândul său, Kuwaitul a precizat că va debloca un ajutor de 180 de milioane de dolari pe care îi va vărsa direct în noul fond, a declarat ministrul kuwaitian de Externe, şeicul Mohammad Sabah al-Salem Al-Sabah.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă