16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportTraian Igaş: 10.000 de angajaţi ai MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele...

Traian Igaş: 10.000 de angajaţi ai MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele două luni

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, după audierea la Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, că 10.000 de angajaţi ai MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele două luni, precizând că vor pleca inclusiv lucrători din aparatul central, relatează Agerpres.

 

El a spus că le-a prezentat argumente deputaţilor din Comisia de apărare în legătură cu procesul de restructurare din MAI şi a eliminat interpretări potrivit cărora numărul celor disponibilizaţi ai fi de 18.000, precizând că există bază legală pentru concedieri. Vor fi emise şi hotărâri de guvern pentru ”a ajuta acţiunea”, a completat ministrul.

Potrivit lui Igaş, un număr important de angajaţi ai MAI vor pleca şi din aparatul central, fiind pentru prima dată după 1989 când în această structură vor fi mai puţin de 1.000 de lucrători.

Traian Igaş a calificat întâlnirea cu deputaţii drept una bună şi a menţionat că, în cursul săptămânii viitoare, aceştia au fost invitaţi la sediul MAI pentru o nouă audiere în cadrul căreia vor fi prezentate noile organigrame.

”Cred că a fost o întâlnire bună, în care am putut să informez ceea ce am făcut în ultima perioadă în cadrul MAI. (…) Cred că am eliminat acele neînţelegeri care au existat şi acele interpretări cum că ar fi vorba de un număr de 18.000-19.000 de disponibilizări. Numărul celor care vor trebui să plece din MAI va fi de 10.000. Acest lucru se va întâmpla în următoarele două luni de zile, estimez eu. Există bază legală şi vom acţiona în tot ceea ce facem conform legii. (…) Nu vom face niciun fel de abuz. E drept că modificarea adusă la statutul poliţistului ajută puţin acţiunea noastră”, a susţinut ministrul.

În ceea ce priveşte reducerea normei de hrană, Traian Igaş a reafirmat că aceasta este o măsură temporară şi că poliţiştii îşi vor primi drepturile integrale din trimestrul al III-lea.

Vicepreşedintele Comisiei de apărare George Scutaru a completat că vor ”radiate”, scoase din organigrama MAI, şi cele 30.000 de posturi în prezent neocupate.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă