17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialRutierii români nu se tem să viseze la Londra 2012

Rutierii români nu se tem să viseze la Londra 2012

Cei mai valoroşi componenţi ai lotului naţional de ciclism al României se pregătesc în Italia, iar forul român de specialitate intenţionează să trimită tot lotul în Peninsulă deoarece are gânduri mari în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Londra.

 

La ediţia din acest an a Micii Bucle, România participă cu o echipă reprezentativă competitivă, deşi foarte tânără, pentru prima dată după 20 de ani. Andrei Nechita (23 de ani), Birgu Grădinaru (24 de ani), Zoltan Sipos (20 de ani), Eduard Grosu (19 ani), Lucian Voinea (20 de ani) şi Bogdan Coman (20 de ani) sunt cei şase rutieri ai noştri care speră nu numai să facă o figură frumoasă la cel de-al 48-lea Tur, dar nu exclude şi o posibilă calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor.

Începutul a fost extrem de promiţător, Andrei Nechita reuşind să îmbrace tricoul galben de câştigător, la general, al întrecerii, la finalul a două etape. „Este un rezultat excelent la care aproape că nu ne-am aşteptat nici noi”, ne-a spus Csongor Bereckmery, antrenorul coordonator al team-ului nostru reprezentativ. „Deşi este extrem de tânăr, Andrei Nechita a demonstrat că pregătirea în Italia i-a fost de mare ajutor. Cu seriozitatea care îl caracterizează şi experienţa competiţională acumulată în Peninsulă, pentru că se antrenează la un club de acolo, a reuşit să obţină rezultate excelente la această ediţie a Turului nostru”, a mai spus Bereckmery.

Italia, cheia succesului

Tot în Italia se antrenează şi Birgu Grădinaru, iar conducerea federaţiei noastre de specialitate intenţionează să-i trimită şi pe ceilalţi patru componenţi ai lotului tot în Peninsulă. „Dacă şi ceilalţi patru rutieri ai noştri ar fi avut un pic mai multă experienţă, altfel am fi stat de vorbă despre şansele României de a avea un câş-tigător la această ediţie a Turului Ciclist al României”, a spus Vasile Selejan, secretarul general al Federaţiei Române de specialitate. „Din toamnă le vom face şi lor un program special de antrenamente în Italia, pentru că vrem ca echipa României să acumuleze puncte care să ne permită să înscriem un ciclist sau chiar doi în proba de fond de la Jocurile Olimpice de la Londra, ceea ce ar reprezenta o premieră după 30 de ani (n.r. – de la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980). Să vedem care vor fi oportunităţile. Ori vor merge la vreun club, ori îi vom susţine noi. Important este să participe la cât mai multe curse, iar în Italia sunt concursuri în fiecare săptămână, dacă nu şi de două ori pe săptămână”, a mai spus Vasile Selejan.

Cei mai buni dintre cei buni

Chiar dacă numărul de participanţi la această ediţie a Micii Bucle, este mai mic decât în anii precedenţi, doar 65 de rutieri au luat startul faţă de 90 la ediţia trecută, valoarea concurenţilor este superioară. „Rezultatele înregistrate de Andrei Nechita în primele trei etape ale Turului ne demonstrează că avem şanse reale de a câştiga în acest an. Ar fi cel mai valoros rezultat de până acum, pentru că dacă înainte ne băteam mai mult între noi, deoarece participau una sau două echipe străine, acum avem opt team-uri puternice de afară”, a precizat Vasile Selejan.

PREMII MODESTE

Valoarea premiilor care recompensează efortul cicliştilor este destul de modestă, fondul total general fiind de aproximativ 23.000 de euro. Câştigătorul unei etape este recompensat cu 723 de euro, ocupantul locului secund cu 360 de euro, iar ciclistul venit al treilea cu 180 de euro. Rutierul care îşi va adjudeca tricoul galben ce se acordă învingătorului la finalul Turului Ciclist al României va primi un cec de 2.900 euro.

Cele mai citite

Zeci de elevi au ajuns la spital după ce au mâncat la școală

Zeci de elevi de la Școala gimnazială din comuna Vlădaia, județul Mehedinți, au ajuns la spital după ce au mâncat la școală prin programul...

Rectificarea bugetară aduce bani în plus pentru anumite domenii

Rectificarea bugetară ar urma să asigure fonduri pentru recalcularea pensiilor și plata indemnizațiilor de șomaj până la finele anului. Ordonanța a fost scoasă la...

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a șasea lună consecutiv

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna august la 2,4%, de la 2,8% în iulie, conform datelor publicate miercuri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă