24.3 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialBoierică fuge de la locul faptei, poliţiştii adună probe

Boierică fuge de la locul faptei, poliţiştii adună probe

Genică Boierică este liber după ce joia trecută a lovit cu bolidul său, pe trecerea de pietoni, un tânăr cu un handicap fizic sever, apoi a fugit de la locul accidentului. Afaceristul, care a mai fost judecat şi în dosare de evaziune fiscală şi spălare de bani, şi-a recunoscut fapta, dar poliţiştii încă adună probe pentru a-l putea aresta.

„Genică Boierică este cercetat în stare de libertate de către poliţiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră a Municipiului Bucureşti. În urma accidentului de joia trecută, lui Boierică i-a fost reţinut permisul de conducere, deoarece a fugit de la locul accidentului. El poate conduce încă 15 zile, în baza unei dovezi eliberate de către poliţiştii rutieri, conform legii. Această dovadă poate fi prelungită doar de către procurorul de caz”, declară pentru România Liberă Ioana Stancu, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Rutiere.

Omul de afaceri a fugit de la locul accidentului, dar a fost reţinut de poliţişti a doua zi. La audieri, Genică şi-a recunoscut fapta. Cu toate acestea, el este cercetat în libertate, iar purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Rutiere explică pentru RL că „astea sunt prevederile legale”. Oficialul mai susţine că, în momentul de faţă, poliţiştii care se ocupă de acest caz adună probe la dosar, care ulterior va fi trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, deoarece pe raza acestui sector s-a petrecut accidentul rutier. „Doar procurorul care va prelua cazul poate cere judecătorului arestarea lui Genică Boierică. Deocamdată, nu a fost începută urmărirea penală”, mai spune Ioana Stancu.

Două capete de acuzare

Genică BoiericăProxy-Connection: keep-alive
Cache-Control: max-age=0

oxy-Connection: keep-alive Cache-Control: max-age=0 ste cercetat de poliţişti pentru două capete de acuzare: vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Pentru prima acuzaţie, pedeapsa este în funcţie de numărul de zile de spitalizare sau de îngrijire medicală. Cea de-a doua acuzaţie permite poliţiştilor să se autosesizeze din oficiu, iar pedeapsa este cuprinsă între 2 şi 7 ani de închisoare.

Victima: „Am fost la IML. Mi-am angajat şi avocat”

Iulian Crăciun, persoana cu handicap fizic locomotor care a fost accidentată de Genică Boierică pe trecerea de pietoni, a fost luni la poliţie, pentru a da declaraţii. „Declaraţia pe care am dat-o este una standard. Mi-am angajat un avocat, iar mai departe el se va ocupa de toate procedurile”. Între timp, victima a fost şi la IML, pentru a-şi scoate un certificat medico-legal. „Din cauza căzăturii, în urma impactului cu bolidul domnului Boierică, am căzut cu capul de asfalt. Medicii mi-au scris deja un diagnostic, dar nu-l ştiu pe de-a rost. În orice caz, am o fractura a nasului în zona sinusurilor şi am fost lovit şi la cap. Încă nu mi-au eliberat certificatul medico-legal”, a declarat pentru RL Iulian Crăciun.

Genică, un dribler al sistemului judiciar românesc

În ultimii ani, Genică Boierică a fost judecat în mai multe dosare de evaziune fiscală şi spălare de bani, dar a reuşit să scape de acestea. Din 2004, a stat în arest preventiv aproape doi ani, până în 2006, când a fost eliberat pe motive mdicale. Potrivit surselor judiciare ale RL, în prezent, răspunderea penală a lui Genică Boierică este prescrisă în majoritatea dosarelor pentru care a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT. Aceasta, deoarece judecătorii nu au reuşit, timp de şapte ani, să dea o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Instanţa a decis ca dosarele să fie trimise spre rejudecare.

Cele mai citite

Recviem în Klaus bemol – Academia Catavencu

La Cotroceni a avut loc recent ceremonia de decorare a sportivilor români. Președintele României, domnul Klaus Werner Johannis, i-a felicitat și le-a spus...

Alertă în Capitală: Este căutat incendiatorul de la Palatul Parlamentului

Poliţia Română a publicat o fotografie cu bărbatul care a incendiat, marţi, o încăpere din Palatul Parlamentului şi face apel la populaţie pentru depistarea...

CFR accelerează proiectele de reabilitare: Două linii feroviare, aproape de modernizare

Durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor va fi de 72 de luni Compania Națională de Căi Ferate "CFR" S.A a anunțat că două...
Ultima oră
Pe aceeași temă