22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTaxe obligatorii la Palatul Culturii

Taxe obligatorii la Palatul Culturii

Consilierii judeţeni de la Târgu-Mureş au aprobat un proiect de hotărâre elaborat de executivul judeţean care prevede că toţi cei care vor să desfăşoare activităţi în sălile Palatului Culturii din oraş sunt buni de plată. Astfel, au fost eliminate scutirile la plată acordate ONG-urilor sau altor instituţii care desfăşurau activităţi cultural-artistice sau conferinţe fără vânzarea de bilete.

Aşadar, din luna iunie, taxa stabilită în cazul lor va fi de 100 de lei pentru fiecare oră de utilizare a sălii. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Edita Lokodi, taxa de 100 de lei poate fi considerată în continuare una modică. Din aceşti bani vor fi acoperite doar cheltuieile legate de consumul de energie electrică pentru iluminat sau pentru aparatura tehnică utilizată. Pentru situaţiile în care solicitanţii urmează să emită bilete de participare contracost, taxele de închiriere rămân cele de până acum, iar organizatorii sunt obligaţi să achite şi 20% din încasări, pe lângă suma fixă.

Trei săli pentru evenimente

Palatul Culturii din Târgu-Mureş deţine trei săli care se pretează la a găzdui diverse evenimente. „Sala de Oglinzi poate fi utilizată doar ca obiectiv turistic, dar cu aprobarea preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, aceasta poate fi folosită şi pentru decernări de premii şi distincţii, oficiate de Consiliul Judeţean Mureş, Instituţia Prefectului Mureş şi Consiliul Municipal Târgu-Mureş, cu protejarea mobilierului restaurat”, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean. Sala Mică este adecvată manifestărilor cu un public mai restrâns, circa 200 de persoane, iar Sala Mare oferă condiţii inclusiv pentru concerte la care pot participa până la 600 de spectatori.

Cele mai citite

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă