12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHraneste un vis, o lume fara foame!

Hraneste un vis, o lume fara foame!

Astazi, puteti dona alimente greu perisabile, pentru familiile nevoiase, cu multi copii, in cadrul evenimentului „Banca de alimente pentru copii”, relateaza Agerpres.

Actiunea este organizata de Crucea Rosie Romana, impreuna cu hipermarketul Real si Televiziunea Romana, cu ocazia zilei copilului.

Daca mergeti astazi in AFI Palace Cotroceni, la hipermarketul Real, puteti cumpara alimente pe care sa le donati copiilor saraci.

‘În aceste vremuri dificile, în care vedem copii trăind în sărăcie şi suferind de foame, niciunul dintre noi nu poate rămâne indiferent. Crucea Roşie, prin ‘Banca de alimente’, oferă tuturor posibilitatea de a se implica, oferind direct un sprijin şi copiilor aflaţi în dificultate’, a declarat Mihaela Geoană, preşedinta Crucii Roşii Române.

Clienţii magazinului vor primi flayere, steguleţe şi baloane personalizate imprimate cu sloganul „Băncii de alimente”: ”Hrăneşte un vis, o lume fără foame”.

Invitaţii evenimentului sunt Margareta Pâslaru şi Corul ”Allegretto”, precum şi alte vedete din lumea muzicii şi teatrului.

Bunge România s-a alăturat proiectului „Banca de alimente” şi va dona pentru acest eveniment peste 2.000 litri de ulei îmbuteliat marca Unisol.

Pe 1 iunie, va fi organizată, ca în fiecare an, o distribuţie de jucării şi dulciuri la Spitalul pentru Copii ”Grigore Alexandrescu’‘, cumpărate din donaţii ale angajaţilor firmei. Distribuţia se va face cu sprijinul cunoscutei soliste Margareta Pâslaru, voluntar de onoare al Crucii Roşii Române.

Crucea Roşie Română a lansat proiectul „Banca de alimente” în 26 septembrie 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Potrivit Agerpres, cu sprijinul populaţiei, care a răspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Roşie Română, în cele 19 luni de funcţionare au fost colectate 251.739 kg de alimente greu perisabile, dintre care 249.233 kg de alimente au fost distribuite către beneficiari din întreaga ţară iar 2.506 kg alimente, către comunităţile afectate de inundaţii.

Până în prezent, prin „Banca de alimente” au primit sprijin 37.989 de familii, dintre care 18.895 au primit pachete conţinând făină, ulei, zahăr, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse şi 19.094 familii au primit bonuri de masă în valoare de 50 lei fiecare.

În acest proiect s-au implicat, la nivelul întregii ţări, 11.167 voluntari, care au efectuat 90.050 ore de voluntariat.

Proiectul este o iniţiativă a Crucii Roşii din România, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, în ţări din Uniunea Europeană, precum şi în SUA şi Canada.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă