17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialDiniţă (IGPR):Contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile"

Diniţă (IGPR):Contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează „înţelegerile”

Poliţiştii rutieri nu au plan de amenzi, principiul controlului de rutină făcut de agenţii de la rutieră nu mai există de şase ani, iar contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează „înţelegerile” între cei doi, spune şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, Lucian Diniţă, citat de Mediafax.

Prezent, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, directorul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul şef Lucian Diniţă, a afirmat că este eronată ideea potrivit căreia poliţiştii de la Rutieră ar avea plan de amenzi.

Diniţă a ţinut să precizeze, de asemenea, că agenţii Poliţiei Rutiere nu fac „controale de rutină” întrucât la nivelul Poliţiei Rutiere s-a renunţat în urmă cu şase ani la conceptul controlului de rutină.

„Există acţiuni tematice, există acţiuni organizate în baza unor informaţii, dar nu mai există controale de rutină. De şase ani a fost scos principiul controlului de rutină”, a spus directorul Poliţiei Rutiere.

Acesta a ţinut să precizeze că legislaţia rutieră interzice ca un şofer oprit în trafic să coboare din maşină. În acest context, şeful Poliţiei Rutiere a spus că încălcarea acestei reguli şi contactul dintre şoferul contravenient sau infractor şi agentul care l-a oprit în trafic „lasă loc la înţelegeri între cei doi”.

Comisarul şef Lucian Diniţă a mai spus că este „cel puţin învechită ideea că Poliţia Rutieră stă la pândă cu radarele”.

„Radarele sunt amplasate pe maşini incripţionate. E real însă că, uneori, aceste maşini sunt amplasate în mod defectuos”, a spus şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR.

Marţi, angajaţii Poliţiei Rutiere Prahova au participat la o instruire al cărei scop este prevenirea faptelor de corupţie în rândul poliţiştilor. Acţiunea de instruire care a avut loc marţi la Ploieşti face parte dintr-o campanie amplă, desfăşurată la nivel naţional, în toate judeţele.

Cele mai citite

Risc de sănătate publică în județele calamitate

Medicii infecționiști atrag atenția asupra îmbolnăvirii populației, din cauza contaminării apei Medicul infecționist, Adrian Marinescu a declarat că localnicii din zonele afectate de inundații sunt...

Amnistia fiscală stârnește suspiciuni din cauza grabei și lipsei de comunicare, avertizează experții

Amnistia fiscală recent adoptată de guvern continuă să ridice semne de întrebare, în special din cauza grabei cu care a fost aprobată și a...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...
Ultima oră
Pe aceeași temă