17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialTurul Dobrogei, adjudecat de un bulgar

Turul Dobrogei, adjudecat de un bulgar

Georgi Giorgiev a reuşit să învingă toţi rutierii autohtoni şi să se încununeze regele Turului Dobrogei, competiţie ciclistică ce prefaţează Turul României.

Turul Dobrogei la Ciclism a ajuns la ediţia cu numărul 12. Întrecerea a adunat la start cele mai bune echipe din România, care au profitat de acest tur pentru a face o ultimă verificare înainte de „Mica Buclă”, Turul României urmând a debuta pe 4 iunie, tot la Constanţa.

Competiţia de anul acesta s-a desfăşurat pe parcursul a patru etape ce au însumat 370 de kilometri şi un prolog de 5 kilometri, un contratimp individual în staţiunea Mamaia. Cel care a îmbrăcat la final tricoul galben al liderului a fost rutierul bulgar de la Tuşnad Cycling Team, Georgi Giorgiev.

Acesta i-a devansat în clasamentul general pe Răzvan Jugănaru de la Dinamo şi pe coechipierul său, moldoveanul Alexander Braico.

În ierarhia juniorilor, purtătorul tricoului alb, al liderului, a fost la final Valentin Pleşea de la Petrolul Ploieşti. Acesta a fost urmat pe treapta a doua a podiumului de Ion Brânzea de la aceeaşi echipă şi constănţeanul de la CS Bilal, Bogdan Vlad.

Învingătorul Turului Dobrogei, Georgi Giorgiev, s-a declarat foarte mulţumit de rezultat: „Mă bucur că am câştigat, însă trebuie să îmi felicit coechipierii, deoarece a fost o muncă de echipă. Am avut o tactică foarte bună şi astfel am reuşit să ne impunem. Mi-a plăcut să rulez în acest tur foarte reuşit şi cred că voi reveni şi la ediţiile următoare.Pentru mine, acest succes are o dublă semnificaţie deoarece, pe lângă victorie, am căpătat şi un plus de moral îna-intea participării la Turul României”.

În ceea ce priveşte organizarea, şi de această dată s-a dovedit a fi una impecabilă. „Am reuşit şi de această dată să organizăm Turul Dobrogei ca la carte. Nu am avut parte de incidente, iar participanţii au fost foarte mulţumiţi de drumuri, traseu şi tot ce le-am pus la dispoziţie”, a declarat Petrică Munteanu, membru în comisia de organizare.

Cursă şi pentru amatori

Ultima etapă a Turului Dobrogei a masurat 70 de kilometri şi s-a desfăşurat pe un circuit amenajat în interiorul oraşului Constanţa. O astfel de tură de circuit au fost invitaţi să facă şi mai mulţi rutieri amatori. Învingătorii au fost recompensaţi cu diplome, o astfel de distincţie primind şi cel mai tânăr participant, Cezar Giuglea, de la CS Bilal Constanţa, în vârstă de doar 9 ani.

39 de rutieri din totalul de 49 aliniaţi la start au reuşit să încheie competiţia.

 

Cele mai citite

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Mesajul lui Ciolacu pentru seniori, de ziua lor: cadou neimpozitat pentru pensii sub 3000 de lei

Premierul Ciolacu transmite că măsura se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică Marcel Ciolacu susține,...

Dezlănțuiți creativitatea cu rotiri gratuite

În jocurile online, creativitatea nu este doar un atu; este nucleul fiecărui joc de succes. Dezvoltatorii inovează neîncetat, creând jocuri care nu sunt doar...
Ultima oră
Pe aceeași temă