Carnea descoperită într-o maşină urma să ajungă, „la negru”, în măcelăriile din Banat.
Mai mulţi poliţişti au oprit în trafic, într-un control de rutină, pe calea Caransebeşului din Reşiţa, au autoturism pentru control. Oamenii legii au observat că şoferul are un comportament mai agitat, lucru care le-a atras atenţia. Poliţistul care s-a apropiat de maşină, a simţit că pe geam, din interior, vine un miros greu de sânge. Oamenii legii au intrat în alertă şi în urma verificărilor, au constatat că în portbagaj şi pe bancheta din spate era depozitată o cantitate mare de carne. Bărbatul de 43 de ani, cu domiciliul în co-muna Teregova, transporta cu maşina 200 kg carne de mânz, pentru care nu a avut documente de provenienţă. Luat la întrebări, acesta a declarat că întreaga cantitate este pentru consum propriu. Carnea este pusă în saci de rafie din care se scurgea sânge pe podeaua maşinii.
Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, au confiscat întreaga cantitate de carne în vederea cercetărilor, iar con-ducătorul auto a fost amendat cu 720 de lei.
,,Noi avem spaţii destinate comercializării cărnii în piaţă. Sunt prevăzute cu vitrine frigorifice, sunt respectate toate normele de igienă şi sanitar-veterinare. Dar acolo au acces doar producătorii ce pot prezenta acte de provenien-ţă pentru carne şi mai ales, certificatul de abatorizare”, spune Adrian Damian, directorul S.C. Pieţe. Cu toate acestea, în măcelăriile din Reşiţa a apărut carne de cal, vân-dută drept carne de vită, spun surse din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare.