19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăGDPRDe ce şefii trăiesc mai mult

De ce şefii trăiesc mai mult

Se pare că banii şi educaţia nu cumpără doar faima, ci şi ani de viaţă, potrivit unui studiu realizat de curând de cercetătorii de la Universitiy College London.

Britanicii au comparat ADN-ul a 450 de corporatişti şi au ajuns la concluzia că cei care ocupau funcţii de conducere, adică cei cu salarii mai mari şi mai multe studii, aveau telomerii mai lungi  – lucru care influenţează durata de viaţă, scrie Daily Mail.

Telomerii umani sunt secvenţe necodate de ADN, situate la capătul cromozomilor, care protejează celula de la îmbătrânire. Aceştia mai sunt numiţi şi “ceasul cromozomilor” pentru că, se pare, că au un rol definitoriu în procesul de îmbătrânire. Cu cât aceştia sunt mai lungi, cu atât îmbătrânirea este mai anevoioasă.

Concluzia cercetătorilor britanici a fost că totul vine de la educaţie. “Cei care trec cu brio mai multe examene, se mentin mai tineri decât cei “certaţi cu şcoala”, iar acest model se prelungeşte şi de-a lungul carierei profesionale”.

“Expunderea de-a lungul unei perioade indelungate la munca de jos duce la o îmbătrânire celulară mai rapida”, declară coorodnatorul studiului, Author Andrew Steptoe.

Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...
Ultima oră
Pe aceeași temă