16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDecisivele pentru intrarea în finală

Decisivele pentru intrarea în finală

Rezultatele întâlnirilor FC Braşov-Steaua, de astăzi, şi Dinamo-Gloria Bistriţa, de mâine, vor stabili formaţiile care se vor bate cu Cupa României pe masă pe 25 mai.

 

Ambele echipe- fanion ale fotbalului românesc, Steaua şi Dinamo, au ca obiectiv cucerirea Cupei României, dar deocamdată cele mai mari şanse de a ajunge în finală le are formaţia din Ştefan cel Mare. Steaua, care a remizat (0-0) pe teren propriu în tur, va avea un meci extrem de greu astăzi, în retur, în primul rând pentru că atmosfera de pe stadionul din Braşov se anunţă un infern, biletele la meci fiind epuizate cu două zile înainte de semifinală. În plus, fotbaliştii din Ghencea nu au înregistrat rezultate spectaculoase în ultimele etape din Liga I, dacă ne gândim la înfrângerile de pe teren propriu în faţa echipelor Dinamo şi Rapid, sau egalul din deplasare cu Gaz Metan Mediaş, din ultima etapă, la capătul unui meci extrem de slab. Pe de altă parte, steliştii vor da totul la Braşov pentru a obţine calificarea în finală, mai ales că singura lor şansă de a mai juca în cupele europene a rămas cucerirea Cupei României.

Asta după ce MM Stoica, directorul clubului, declarat că Steaua, dacă va încheia pe locul 6 în Liga I, este puţin probabil să joace trei tururi preliminare în Liga Europa, pentru că obiectivul în sezonul următor este câştigarea campionatului intern. „Ca să câştigăm campionatul, va trebui să avem o pregătire de vară foarte bună. Dacă mergem de pe locul 6 în cupele europene, o să jucăm vreo şase meciuri până să ajungem în Europa League. În plus, cantonamentele trebuie să le programăm şi mai devreme, iar acest lucru ne-ar încurca foarte tare”, ar fi spus Mihai Stoica, potrivit unor surse neoficiale. De cealaltă parte, braşovenii nu vor să-şi dezamăgească suporterii. „Mă bucură foamea de fotbal a fanilor braşoveni şi sper să nu-i dezamăgim, iar la finalul partidei să ne bucurăm împreună. Este împortant ca suporterii să incurajeze echipa şi să nu răspundă în nici un fel provocărilor fanilor Stelei”, a spus preşedintele FC Braşov, Iosif Kovacs.

Dinamo, la un pas de ultimul act

Cu avantajul victoriei din tur, 2-0, Dinamo porneşte drept principală favorită în returul semifinalei pe care o va disputa pe teren propriu în faţa Gloriei Bistriţa. După aglomerarea meciurilor din Liga I, alb-roşii sunt însă extrem de obosiţi. „Echipa este obosită, ritmul este infernal”, a spus Ioan Andone, antrenorul dinamoviştilor. „Calitatea jocului reflectă această realitate. Rezultatele sunt bune pentru cine ştie să se organizeze mai bine. În ultimul meci (n.r. – cel cu Universitatea Craiova din etapa XXXIII a Ligii I) am schimbat, am simţit nevoia să bag jucători care nu au evoluat prea mult. Ar fi foarte important să câştigăm Cupa pentru că suporterii sunt supăraţi şi le dau dreptate. Încă o dată trebuie să remarc că este infernal cum s-a jucat acest retur, cu 17 etape în două luni „, a mai spus Andone.

Semifinalele se dispută în sistem eliminatoriu, tur-retur. Dacă, la terminarea celor 90 de minute ale jocului retur, echipele se vor afla la egalitate de puncte şi de golaveraj, golurile marcate în deplasare se vor socoti dublu, fiind declarată învingătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă, procedând astfel, nu se va putea stabili echipa învingătoare, se va trece la disputarea a două reprize de prelungiri, a câte 15 minute, şi, după caz, la lovituri de departajare de la 11 m.

Tur
Steaua – FC Braşov 0-0
Gloria Bistriţa – Dinamo 0-2

Retur
Azi:
FC Braşov – Steaua,
ora 20:45, ProTv
Mâine:
Dinamo – Gloria Bistriţa, ora 20:45, ProTv

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă