22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBoc, mândru că este român

Boc, mândru că este român

Emil Boc a spus că a vizitat de mai multe ori Cetatea din Alba Iulia, însă acum, după reabilitare, fortificaţia „este aproape de nerecunoscut în sensul bun al cuvântului”, potrivit Mediafax.

„Eu sunt mândru că sunt român şi că văd că tezaurul nostru şi valoarea noastră istorică sunt protejate, conservate, că aici este un om de ispravă (primarul PDL al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava – n.r.) pentru care deviza este fapte şi nu vorbe şi cred că cea mai importantă moştenire pe care o lăsăm urmaşilor noştri este să cunoască istoria, să cunoască tradiţiile, să fim mândri că avem un asemenea trecut istoric cu care să ne putem pregăti şi viitorul”, a spus Emil Boc.

Premierul Emil Boc a vizitat, sâmbătă, şantierul deschis în interiorul Cetăţii din Alba Iulia, primul-ministru fiind însoţit de primarul municipiului Mircea Hava, de prefectul de Alba, Ştefan Bardan, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Îmbrăcat în costum, Emil Boc a mers pe jos câteva sute de metri prin interiorul şantierului, în timp ce primarul Mircea Hava i-a explicat lucrările care se desfăşoară în această zonă.

Boc a fost însoţiţi de unii dintre susţinătorii săi în cadrul alegerilor interne în partid, printre care Gheorghe Flutur, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Cele mai citite

VIDEO. Cornel Dinu a suferit o intervenție chirurgicală

Cornel Dinu, fostul mare jucător și antrenor al echipei Dinamo, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru coxartroză, o boală degenerativă a șoldului. https://www.youtube.com/shorts/HTEwbBulzpk Cornel Dinu...

Sophia Loren, actrița considerată o legendă a cinematografiei mondiale, împlinește 90 de ani

Actrița legendară Sophia Loren va celebra vineri seară, la Roma, împlinirea vârstei de 90 de ani, într-o petrecere privată organizată într-un hotel de lux...

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă