13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialRoşia Montană, alături de rugby-ul românesc

Roşia Montană, alături de rugby-ul românesc

După ce a devenit sponsor la echipa de fotbal CFR Cluj, Roşia Montană Gold Corporation a semnat un parteneriat şi cu Federaţia Română de Rugby.

 

Compania de exploatare a aurului minier din Munţii Apuseni, Roşia Montană Gold Cor-po-ration, vrea să sprijine tot mai mult sportul din România. După ce, în urmă cu aproximativ două luni, a devenit sponsor la CFR Cluj, compania din judeţul Alba a prins poftă şi de rugby. Astfel, reprezentanţii RMGC au semnat un parteneriat cu Fe-deraţia Română de Rugby, prin care va suporta atât o parte din cheltuielile forului de la Bucureşti, cât şi ale echipei naţionale de rugby, care va participa în acest an la Campionatul Mondial din Noua Zeelandă. „Într-un fel, există lucruri în comun între rugby şi minerit: îţi trebuie minte ageră, braţe şi picioare puternice, iar dacă le pui la treabă serios şi cu fair play, la capătul drumului te aşteaptă aurul.”

„Aur pentru România”

„Federaţia Română de Rugby şi echipa naţională muncesc mult şi obţin rezultate remarcabile. România a fost prezentă la toate cele şapte campionate mondiale de rugby de până acum, performanţă egalată în sportul autohton doar la handbal feminin. Noi credem că e timpul ca acest lucru să fie ştiut de mai multă lume decât până acum. Vrem să aducem cât mai mulţi tineri spre acest model de efort şi de succes”, a declarat directorul general al companiei miniere, Dragoş Tănase, un fost practicant al acestui sport. „Stejarii” nu sunt singurii sportivi sprijiniţi de RMGC.

Parteneriatul cu Federaţia Română de Rugby face parte dintr-o amplă platformă a companiei – „Aur pentru România” – de susţinere a elitelor româneşti, fie ele din domeniul sportului sau din alte domenii. De-a lungul timpului, compania s-a implicat ca susţinător al multor iniţiative culturale, sociale sau sportive.

Cel mai recent exemplu este parteneriatul oficial cu echipa de fotbal CFR Cluj, încheiat la începutul acestui an.

Cupa României RMGC

Prin parteneriatul cu Federaţia Română de Rugby, compania de exploatare a aurului se va implica şi la denumirea Cupei României de rugby. Astfel, cea de-a doua competiţie internă se va numi, pe toată perioada contractului, „Cupa României Roşia Montană Gold Corporation”.

În ultimele două sezoane, formaţia CSM Ştiinţa Baia-Mare a câştigat de tot atâtea ori atât campionatul, cât şi Cupa României, o performanţă pe care maramureşenii vor să o repete şi la finalul acestui campionat.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă