16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimele înfruntări în careul de aşi

Primele înfruntări în careul de aşi

Nici una dintre echipele bucureş-tene Dinamo şi Steaua, care vor evolua astăzi şi mâine în primul tur al Cupei României la fotbal, nu concepe să nu se califice în confruntarea finală pentru obţinerea trofeului.

Cu nu mai puţin de 12 Cupe ale României în palmares, Dinamo nici nu se gândeşte să nu trea-că de Gloria Bistriţa în semi-finale. „Câinii” au şi un ascendent moral asupra ardelenilor, la ultima semifinală de Cupă dintre Dinamo şi Bistriţa, care a avut loc în urmă cu aproape 30 de ani, bucureştenii impunându-se la limită (1-0), într-un meci care s-a disputat în Braşov, ora-şul care va găzdui finala ediţiei din acest an a competiţiei.

Ioan Andone, antrenorul echi-pei Dinamo, s-a consolat cu gân-dul că în Liga I nu va putea încheia actualul sezon decât pe lo-cul patru, dar îşi doreşte cu ardoare Cupa, în primul rând pentru a-i consola pe suporteri. „Nu mai vorbim de titlu, nu ne-a mai rămas decât Cupa şi locul patru. Dacă câştigăm Cupa, pu-tem să ne revanşăm în faţa suporterilor, poate aşa să le treacă supărarea”, a spus Andone, mai ales că unii fani i-au cerut demisia, din cauza jocului slab pe care l-a prestat în ultima perioadă echi-pa pe care o conduce. La rân-dul lor, jucătorii sunt extrem de determinaţi şi îşi doresc să obţină un rezultat favorabil încă din primul meci, astfel încât în tur să nu mai aibă emoţii. „Avem nevo-ie de gol marcat, pentru că asta ne dă o opţiune serioasă de calificare”, a spus Gabriel Torje, mijloca-şul dinamovist. „Mi-aş dori eu o finală cu Steaua, la fel ca toată lumea. Aş juca o finală de vis cu rivalii din Ghencea. Noi ne do-rim să luăm la Bistriţa o opţiune serioasă de calificare şi să nu avem emoţii în manşa retur. Cu atât mai mult ne dorim să întâl-nim Steaua în finală. Cred că eram cam mic la ultima finală Steaua-Dinamo. Cred că aveam un an, nu mai ţin minte”, a de-clarat Torje.

Gloria va juca cu sufletul

Bistriţenii îşi doresc în egală măsură calificarea în ultimul act al Cupei României, dar sunt con-vinşi că dacă vor juca cu sufletul vor reuşi să treacă de bucureşteni. „Va fi foarte greu, dar putem reuşi să ne calificăm prin determinare, să fim con-cen-traţi”, a spus pre-şedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu. „Cu Dinamo, sau Steaua, Gloria a renăscut întotdeauna. Să sperăm că aşa se va întâmpla şi acum. Cu suflet se joacă în astfel de meciuri. Nici nu trebuie să plecăm cu gânduri sumbre, trebuie să te gândeşti per-manent la victorie”, a spus Pădureanu. Directorul tehnic Florin Halagian a precizat că Gloria îşi va juca şansele şi va în-cerca să ajungă în finală. „Sigur că ne dorim să ajungem în finala Cupei. Va fi foarte greu, Dinamo vrea să obţină un trofeu în acest sezon, după ce şansele la titlu s-au redus”, a spus Halagian.

Steliştii, ameninţaţi de antrenor

Tehnicianul steliştilor, Sorin Cârţu, nu concepe ca elevii săi să nu joace finala Cupei României şi şi-a avertizat jucătorii cu privi-re la eventuala ratare a ultimului act al competiţiei. „Steaua tre-bu-ie să joace finala Cupei. E obliga-toriu. Trebuie să trecem neapărat de FC Braşov. E important pentru toţi, pentru staff, pentru jucători. Mulţi fotbalişti nu ar mai trebui să facă parte din lotul Stelei dacă nu ne calificăm în finală. Eu, dacă aş fi Gigi Becali, nu i-aş mai ţine. Dacă nici măcar să ajungi în finala Cupei României nu eşti în stare, înseamnă că nu poţi avea pretenţii să fii la Steaua. Nu ai nici un fel de scuză dacă nu ajungi în finală. Ce scuze să ai? Nu ai voie să nu tranşezi această semifinală în două meciuri”, a declarat Sorin Cârţu.

În legătură cu partida cu FC Braşov, din semifinalele Cupei, referin-du-se la umi-linţa suferită de stelişti pe teren propriu după înfrângerea cu 0-3 suferită în faţa braşove-ni-lor în returul Ligii I, Mihai Stoica a spus că nu poate fi vorba de o revanşă. „Nu putem vorbi de un meci revanşă cu FC Braşov, pen-tru că la acel meci ne-au dat cu terenul în cap (n.r. – referire la condiţiile im-proprii de joc). Cupa României este o competiţie pe care o tratăm cu mare seriozi-tate şi s-ar putea să avem un avantaj faţă de Braşov, după ultimele rezultate din Liga I”.

Braşovenii au încredere în arbitri

Braşovenii îşi doresc poate mai mult decât oricare dintre semi-finaliste o calificare în ultimul act, mai ales că meciul cu trofeul pe masă se va juca sub Tâmpa. Ardelenii speră atât într-un joc bun al echipei, cât şi într-un arbitraj corect. „Am mare încredere în Cristi Balaj, pe care-l consider unul dintre cei mai buni arbitri români. Este un arbitru de valoa-re şi nu cred că vor fi probleme. În ultima vreme am avut parte de mai multe decizii ale arbi-tri-lor, care ne-au costat puncte im-portante în clasament. Este frus-trant să pierzi puncte în urma deciziilor eronate de arbitraj. Vreau să cred că nu este vorba de rea intenţie şi sper ca în acest final de sezon toate echipele să beneficieze de arbitraje echidis-tan-te”, a declarat preşedintele lui FC Braşov, Iosif Kovacs.

PROGRAM SEMIFINALE

Tur:
Azi: Steaua-FC Braşov
(ora 20.45)
Mâine: Gloria Bistriţa- Dinamo (ora 20.45)
Retur:
11 mai: FC Braşov-Steaua (ora 20.45)
12 mai: Dinamo-
Gloria Bistriţa (ora 20.45)

Dacă după retur echipele se vor afla la egalitate totală, golurile marcate în deplasare se vor socoti du-blu, fiind declarată învingătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă se menţine egalitatea, se vor juca două reprize de prelungiri, a câte 15 minute, şi, după caz, la lovituri de la 11 m.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă