15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalMatei Bucur Mihăescu, micul Bach al României: „Sfătuiesc toţi tinerii români să...

Matei Bucur Mihăescu, micul Bach al României: „Sfătuiesc toţi tinerii români să nu treacă peste momentele frumoase din viaţă”

Matei Bucur Mihăescu, micul Bach al României, a fost invitat astăzi în matinalul „Bine dimineaţa” de la Radio 21 în care a povestit ascultătorilor cum reuşeşte să aibă mereu parte de echilibru între viaţa profesională şi cea personală.

„Îmi organizez timpul foarte bine, încât să realizez absolut tot ce mi-am propus. Este foarte adevărat că muzica este pe primul loc, îmi ocupă cam 80 la sută din zi, dar am suficient timp şi pentru prieteni, mişcare şi lectură”, a spus senin Matei.

A început să compună de la 7 ani, iar la numai 16 ani, Matei Bucur Mihăescu – pianist, compozitor şi dirijor se poate mândri cu peste 80 de compoziţii de muzica clasică, trei albume în interpretare proprie, precum şi numeroase concerte în ţară şi în străinătate.

Deloc surprins de faptul că preferatul lui Matei în materie de compoziţie este Johann Sebastian Bach, Paul de la „Bine Dimineaţa” a rămas plăcut surprins de planurile de viitor ale tânărului.

„Dorinţa mea este să rămân aici, să îmi fac studiile în România. Pentru că aici sunt acasă şi mă pot exprima cel mai bine. Am avut mare succes în străinătate, în Europa şi pe oriunde am mai fost, dar aici mă simt cel mai bine”, a declarat Matei Bucur Mihăescu.

Mesajul său pentru tinerii români este unul simplu şi cald: „Îi sfătuiesc să fie organizaţi şi să nu treacă peste momentele frumoase din viaţă”.

Matei i-a impresionat pe matinalii de la Radio 21, aşa cum a făcut şi cu colegii şi profesorii săi. Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti, pe care tânărul îl frecventează (fiind elev în clasa X-a la secţia pian), decernează anual un premiu pentru interpretare pianistică cu  numele,,Matei Bucur Mihăescu”.

Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă