18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportFregata Regele Ferdinand pleacă, vineri, în misiunea NATO de impunere a embargorului...

Fregata Regele Ferdinand pleacă, vineri, în misiunea NATO de impunere a embargorului asupra Libiei

Fregata „Regele Ferdinand” va pleca vineri în misiunea de impunere a embargoului asupra Libiei, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit Mediafax.

La cârma navei va fi comandorul Mihai Panait şi va avea un echipaj de 205 marinari. Fregata va executa misiuni de impunere a embargoului asupra Libiei, în Marea Mediterană, în cadrul misiunii NATO- „Unified Protector”, potrivit MApN.

La bordul fregatei, se vor afla şi doi ofiţeri din Forţele Navale, care vor face parte din statul major al grupării navale NATO din Marea Mediterană.

Costurile participării se ridică la 4,5 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) a decis, pe 23 martie, participarea la operaţiunile din Libia cu fregata Ferdinand şi doi ofiţeri. Preşedintele Traian Băsescu a declarat la acea dată că CSAT a hotărât că România va participa la aplicarea embargoului legat de situaţia din Libia cu fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, adică, în total, cu 207 militari.

Preşedintele Băsescu a precizat că CSAT a decis implicarea României cu fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major la impunerea embargoului în ceea ce priveşte vânzarea de armament către Libia.

 

Cele mai citite

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...
Ultima oră
Pe aceeași temă