16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial"Bătrâna Doamnă" a ajuns la 66 de ani

„Bătrâna Doamnă” a ajuns la 66 de ani

Înfiinţată în 18 aprilie 1945, UTA Arad a sărbătorit, luni, 66 de ani de existenţă. Campioana provinciei, singura formaţie din afara Bucureştiului care a câştigat şase titluri de campioană şi care şi-a mai adăugat în palmares şi două Cupe ale României, nu trece chiar prin cele mai plăcute momente. Chiar dacă în ultima etapă a seriei B din liga a doua arădenii au învins liderul Voinţa Sibiu, alb-roşii se zbat să nu pice în a treia ligă a fotbalului românesc. „Bătrâna Doamnă” a fost penalizată cu 12 puncte pentru neplata unor datorii către fostul ei jucător, Nikola Vasiljevici şi în loc să fie la şapte puncte de promovarea în prima ligă, UTA are doar patru puncte deasupra primului loc retrogradabil.

Derby local de Paşte

Din nou în acest sezon s-a vorbit şi cu siguranţă se va mai vorbi de desfiinţarea echipei fanion a Aradului, lucru taxat de către suporteri, care nu pot sărbători cu mare fast cei 66 de ani. „66 de ani cu UTA – un simbol ce trebuie respectat, nu batjocorit şi desfiinţat”, a fost mesajul fanilor arădeni la partida cu Voinţa Sibiu. Sărbătoarea UTA-ei va coincide, sâmbătă, cu derby-ul local împotriva celor de la ACU, iar un succes contra rivalilor locali le-ar mai îndulci sărbătorile fanilor. Ba mai mult, comisiile federaţiei le-ar putea face o surpriză arădenilor şi, până la finalul campionatului, UTA ar putea primi cele 12 puncte înapoi, cu care ar putea ataca chiar promovarea.

„Cu ACU va fi un derby local pe care sperăm să îl câştigăm. De asemenea, ne dorim să ne luăm cele 12 puncte înapoi şi să urcăm în clasament, pentru a nu avea probleme cu retrogradarea”, este dorinţa fundaşului Andrei Ţânc.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă