10.1 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSpecialPrinţesa - jurnalistă Rym a Iordaniei va vizita România

Prinţesa – jurnalistă Rym a Iordaniei va vizita România

Una dintre cele mai fascinante principese din Orientul Mijlociu, Alteţa Sa Regală, Principesa Rym Al Ali a Iordaniei, la vizita România. Este vorba de o principesă de origine algeriană, născută în Egipt, căsătorită cu unul dintre principii iordanieni şi care a lucrat ca jurnalistă pentru instituţii extrem de prestigioase, precum CNN ori Radio Monte Carlo – Orientul Mijlociu, care este una dintre filialele Radio France Internationale.

Principesa Rym Al Ali a Iordaniei va vizita România în perioada 16 – 19 aprilie. Ea a fost invitată de Alteţele Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu al României. Această vizită face parte din programul „Călătorii Regale”, prin care membrii Casei Regale a României au adus în ţara noastră o serie de membri marcanţi ai familiilor regale din Europa şi din Orientul Mijlociu. Scopul acestui program este acela de a promova cultura şi imaginea României în rândul elitelor internaţionale.
Sâmbătă, Principesa Rym va participa la un dineu oficial, oferit de Familia Regală la Palatul Elisabeta, iar duminică va participa la închiderea oficială a Bucharest International Film Festival. Acest festival se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu.
Luni, principesa – jurnalistă se va întâlni cu studenţii şi profesorii de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. Apoi, ea va vizita centrul „Generaţii”, susţinut de Fundaţia Principesa Margareta, iar la finalul zilei va lua parte la Gala Premiilor Uniter.

Jurnalistă de talie internaţională

Principesa Rym are o educaţie de invidiat. Ea este licenţiată în literatură engleză, dar şi specializări în ştiinţe politice, afaceri internaţionale şi jurnalism la Universitatea Sorbona din Paris, la Institutul de Studii Politice din Paris, dar şi la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii. Anterior căsătoriei cu Alteţa Sa Regală, Principele Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, Principesa Rym a lucrat la CNN, cel mai important post de ştiri din lume, la Dubai TV, care este unul dintre cele mai populare televiziuni din lumea arabă, la Bloomberg TV, care este considerat cel mai bun canal TV cu profil economic din lume, Radio Monte Carlo Moyen Orient, care este filiala Radio France Internationale, unul dintre principalii jucători de pe piaţa radio mondială, şi la United Press International, una dintre cele mai bune agenţii de ştiri din lume. Principesa Rym este fondatoarea Institutului Iordanian de Media şi doreşte să creeze un centru de excelenţă pentru jurnaliştii din regiune.

Cele mai citite

Băiat de 17 ani în stare critică după ce s-a electrocutat pe un vagon

Un băiat de 17 ani, din Iași, se află în stare critică la spital, după ce s-a electrocutat joi seară urcând pe un vagon...

Gigi Becali a trecut peste înfrângerea cu Rangers și pregătește derby-ul cu Rapid

FCSB a suferit o înfrângere severă în Europa League, fiind învinsă cu 0-4 de Rangers în etapa a treia a competiției. Această partidă a...

Bayern Munchen depune plângere la UEFA după atacul asupra autocarului echipei după meciul de la Barcelona!

Autocarul echipei Bayern Munchen a fost atacat cu pietre la urcarea spre Stadionul Montjuic din Barcelona, înaintea partidei cu echipa catalană. Incidentul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă