17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialStatul român a câştigat primul proces de infringement- pentru zonele protejate, cu...

Statul român a câştigat primul proces de infringement- pentru zonele protejate, cu păsări sălbatice

România a câştigat primul proces de infringement împotriva ei, intentat de Comisia Europeană, privind conservarea păsărilor sălbatice, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit  şefului Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), informează Mediafax.

„Este primul proces de infringement în care România a ajuns să fie chemată de Comisia Europeană chiar în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, iar procesul a fost câştigat de statul român”, a precizat şeful DAE, Bogdan Mănoiu.

Prin Hotărârea pronunţată astăzi, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a declarat inadmisibilă acţiunea Comisiei Europene (CE) formulată împotriva României privind conservarea păsărilor sălbatice.

CE reclamase statul român pentru că nu a desemnat suficiente teritorii, ca număr şi suprafaţă, drept arii de protecţie specială, care ar fi fost de natură să asigure protecţia corespunzătoare a unor specii de păsări sălbatice, dar şi a unor specii de păsări migratoare.

În apărare, România a ridicat excepţia de inadmisibilitate a acţiunii declanşate, pentru că, prin scrisoarea de punere în întârziere, CE a invocat necomunicarea listei de arii de protecţie specială (APS), dar în avizul motivat al acţiunii a reproşat desemnarea insuficientă a APS, ca număr şi suprafaţă.

Cele mai citite

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Iohannis nu a fost informat din timp de inundațiile din sudul Moldovei

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României,...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă