16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVasluienii le-au rupt colţii "câinilor"

Vasluienii le-au rupt colţii „câinilor”

FC Vaslui a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Dinamo, într-un meci din etapa a XXV-a a Ligii I.

 

În faţa la aproximativ 7.000 de spectatori, printre care şi 400 de fani dinamovişti, echipa din Vaslui s-a impus fără emoţii în partida contra formaţei din Ştefan cel Mare. Gazdele au deschis scorul în minutul 24. La un corner de pe dreapta executat de Adailton, mingea a căzut în careu, de unde Wesley a reluat în poartă, din apropiere, din mijlocul unui grup de apărători dinamovişti. Moldovenii au mărit diferenţa pe tabela de marcaj la puţin timp după începutul reprizei a doua. După o lovitură liberă executată de Sânmărtean pe partea stângă, în afara careului de 16 metri, mingea a ajuns în careul de 6 metri, de unde Gencev a recentrat cu capul până la Cânu, care a reluat în plasă tot cu capul, de lângă portarul Naumovski.

Dinamoviştii nu s-au regăsit în joc şi nu au reuşit să marcheze spre dezamăgirea suporterilor alb-roşii prezenţi în tribune care în minutul 77, au scandat: „Demisia!”. „Nu ştiu ce s-a întâmplat în a doua repriză, jucătorii nu au reacţionat aşa cum trebuie, deşi am avut în avantaj şi vântul”, a spus după meci Ioan Andone, tehnicianul dinamovist. „Dacă păstram ritmul din prima repriză am fi putut câştiga sau obţine un rezultat de egalitate. Am făcut şi schimbări neinspirate, care nu au adus ceea ce doream. Mai avem de lucru pentru a face o echipă cu care să ne batem la titlu. Vasluiul are jucători peste media campionatului, ca Wesley şi Adailton, ceea ce este foarte bine. Ei duc echipa sus şi în campionat, ceea ce explică şi locul pe care îl ocupă”.

Deşi a recunoscut că a făcut el însuşi câteva greşeli care l-au costat, Fălcosul nu s-a abţinut să nu conteste arbitrajul, spunând că la primul gol a fost fault şi ofsaid şi că din punct de vedere al arbitrajelor „la Vaslui este un al doilea Piatra Neamţ”. „Ne doream mult victoria, pentru a spera la locul doi, care duce în Liga Campionilor, însă după înfrângerea de astăzi trebuie să regândim obiectivul şi să tragem pentru a prinde un loc de Liga Europa. Dacă obţineam victoria la Vaslui atunci intram în cărţi”, a mai spus Andone.

Mulţumit de prestaţia elevilor săi, Viorel Hizo, antrenorul Vasluiului, a declarat după meci că formaţia pe care o conduce a demonstrat că îşi merită locul în clasament: „Am obţinut un rezultat pozitiv, am avut ocazia să dăm chiar şi mai multe goluri”, a spus Hizo. „Doar în prima repriză Wesley a avut trei situaţii clare de gol, însă puteam să şi primim, deci pot spune că am avut şi şansă. Practic am stat foarte bine în teren. Echipa şi-a revenit în două zile, deşi media de vârstă este mai înaintată decât cea a lui Dinamo. Am demonstrat că Vaslui îşi merită locul în clasament”.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă