16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMeci de spălat ruşinea

Meci de spălat ruşinea

Jucătorii de la CFR Cluj vor avea ocazia să-şi spele din păcate printr-o victorie, joi, contra colegei feroviare din Liga I, Rapid Bucureşti.

Sezonul 2010-2011 este unul de uitat pentru CFR Cluj, actuala campioană a României. Elevii lui Alin Minteuan sunt doar o umbră a jucătorilor care au câştigat şapte trofee în trei ani, iar cu 10 etape înainte de finalul cam-pionatului CFR se află mai aproape de retrogradare decât de primul loc. Ultimul eşec, 1-2 cu Pandurii Târgu-Jiu, l-a supărat la culme pe Minteuan, care şi-ar fi dorit o echipă a doua unde să-şi trimită jucătorii să evolueze. Ruşinea pe care, conform antrenorului CFR-ist, jucătorii trebuiau să o simtă după partida de la Târgu-Jiu poate fi eliminată printr-o victorie, joi, împotriva celor de la Rapid Bucureşti. Pe lângă reabilitarea faţă de suporteri, meciul de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” are o însemnătate mare şi în lupta pentru un loc de Europa League.

„Muri”, din nou pe teren

Clujenii sunt la cinci puncte în spatele unui pluton de patru echipe care se bat pentru Europa, iar o victorie asupra Rapidului, o formaţie din acel grup, i-ar apropia de acea zonă. În schimb, o înfrângere ar menţine supărarea în Gruia, dar ar putea-o depărta pe CFR la opt puncte de noul obiectiv al sezonului. „Suntem într-o situaţie dificilă în clasament şi încercăm să ieşim de aici cu o victorie împotriva Rapidului. Oricum, trebuie ca jucătorii să evolueze altfel, pentru că joacă la campioana României, iar aici trebuie să câştigi atunci când intri pe teren. Totuşi, nu cred că este un sezon ratat şi ne putem reveni”, a declarat Minteuan, într-o ultimă încercare de a-şi mobiliza jucătorii pe acest final de campionat. Tehnicianul ardelenilor poate conta la meciul de joi pe cel mai în formă jucător din lot, internaţionalul Gabriel Mureşan, dar trebuie să se descurce în continuare fără Roberto de Zerbi şi Pantelis Kapetanos.

CFR Cluj-Rapid va începe la ora 21.30.

Trei victorii în patru meciuri

CFR Cluj a pierdut ultima oară pe teren propriu în faţa rapidiştilor în sezonul 2005-2006, atunci când giuleştenii s-au impus cu 3-1. De atunci, bucureştenii au mai luat un singur punct la Cluj şi au plecat de trei ori învinşi, ultima oară printr-un gol al lui Gabi Mureşan, jucător care va reveni în primul „11″ al clujenilor după absenţa cu Pandurii. Pe de altă parte, la finalul meciului din tur, câştigat de Rapid cu 2-0, antrenorul CFR-ului, Andrea Mandorlini, a fost demis de patronul Arpad Paszkany şi înlocuit cu Sorin Cârţu. 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă