17.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialDiverta a รฎnchis 13 magazine รฎn 2010

Diverta a รฎnchis 13 magazine รฎn 2010

Casa de Insolvenลฃฤƒ Transilvania, administratorul judiciar al Diverta, anunลฃฤƒ cฤƒ lanลฃul de retail aflat în insolvenลฃฤƒ ลŸi-a redus în 2010 costurile operaลฃionale cu 35%.

De asemenea, în 2010 Diverta a închis 13 magazine ลŸi a deschis 2 (în Sun Plaza BucureลŸti ลŸi Atrium Arad). Astfel, compania a încheiat anul 2010 cu o cifrฤƒ de afaceri de 21 milioane euro ลŸi estimeazฤƒ pentru anul acesta cel puลฃin menลฃinerea cifrei de afaceri.

„Mฤƒsurile luate în 2010 – reducerea costurilor operaลฃionale, închiderea magazinelor neprofitabile etc- precum ลŸi stabilizarea pieลฃei vor influenลฃa pozitiv evoluลฃia profitului operaลฃional în 2011. Diverta a întreprins acลฃiuni în toate sectoarele pentru maximizarea profitabilitฤƒลฃii ลŸi pentru 2011 societatea îลŸi propune un profit operaลฃional pozitiv,” a declarat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

În prezent, reลฃeaua Diverta are 50 de magazine. În 2011, Diverta îลŸi propune sฤƒ deschidฤƒ magazine noi, decizia depinzând de nivelul chiriei ลŸi dimensiunea traficului.

Potrivit CITR, piaลฃa de carte a înregistrat în 2010 un trend descendent, concretizat într-o scฤƒdere cu aproximativ 15% comparativ cu 2009. Piaลฃa de carte strฤƒinฤƒ a fost în scฤƒdere cu aproximativ 25% faลฃฤƒ de anul 2009, valoarea medie a coลŸului de cumpฤƒrฤƒturi suferind la rândul sฤƒu o scฤƒdere semnificativฤƒ.

„Anul trecut, la Diverta, vânzฤƒrile au fost susลฃinute de promoลฃiile 3 la preลฃ de 2 (la 3 cฤƒrลฃi cumpฤƒrate, cea cu preลฃul cel mai mic este oferitฤƒ gratuit) ลŸi preลฃ unic.

În luna august 2010, Diverta a realiniat preลฃurile la carte ลŸi s-au iniลฃiat campanile „Dai carte ai parte”‘ ลŸi „Facem schimb de jucฤƒrii”‘, campanii ce au adus un plus în vânzฤƒri, ลŸi care au fost reluate începând cu ianuarie 2011 ลŸi vor continua pânฤƒ în august 2011,” a adฤƒugat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

De asemenea, numฤƒrul evenimentelor organizate în reลฃeua de magazine a crescut faลฃฤƒ de prima parte a anului 2010, Diverta devenind gazdฤƒ pentru lansฤƒri de carte, lansฤƒri de media (Cataclysm), turnee, petreceri private, woorkshop-uri, parteneriate cu grฤƒdiniลฃele etc.

În prezent, Diverta este în perioada de observaลฃie ลŸi lucreazฤƒ împreunฤƒ cu Casa de Insolvenลฃฤƒ Transilvania la planul de reorganizare al reลฃelei, care ar putea fi depus la începutul lunii mai 2011.

 

 

Cele mai citite

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ