18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialPeste 40 de morลฃi รฎn protestele de astฤƒzi din Afganistan

Peste 40 de morลฃi รฎn protestele de astฤƒzi din Afganistan

Update 18.43: Pânฤƒ acum, autoritฤƒลฃile au identificat 41 de morลฃi ลŸi peste 70 de rฤƒniลฃi, relateazฤƒ  AFP, potrivit Mediafax.

 

38 de persoane ar fi fost ucise duminicฤƒ în Afganistan, la Kandahar ลŸi Jalalabad, în noi proteste faลฃฤƒ de incendierea Coranului în Statele Unite, potrivit NewsiN.

Cel puลฃin ลŸase persoane ลŸi-au pierdut viaลฃa la Kandahar, în sudul Afganistanului, unde o explozie s-a produs în mijlocul manifestanลฃilor, a declarat un purtฤƒtor de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, relateazฤƒ RIA Novosti.

Potrivit lui, înainte de explozie, au avut loc tiruri de armฤƒ între persoane înarmate ลŸi poliลฃie, soldate cu cel puลฃin 12 morลฃi ลŸi 20 de rฤƒniลฃi.

Oficialul a avertizat cฤƒ oraลŸul Kandahar se transformฤƒ treptat într-un câmp de luptฤƒ: talibanii li se alฤƒturฤƒ manifestanลฃilor, în timp ce trupe NATO intrฤƒ în oraลŸ pentru a sprijini poliลฃia localฤƒ, ce nu poate face faลฃฤƒ revoltei.

O sursฤƒ din serviciile de securitate ale ลฃฤƒrii a anunลฃat ลŸi cฤƒ cel puลฃin 20 de persoane au fost ucise ลŸi zeci au fost rฤƒnite duminicฤƒ în timpul protestelor de la Jalalabad, din estul Afganistanului.

Protestele intervin dupฤƒ ce 14 persoane, printre care un român, au fost ucise în violenลฃele izbucnite în marja unor manifestaลฃii similare de vineri. Sâmbฤƒtฤƒ, 10 persoane ลŸi-au pierdut viaลฃa în marja unui miting organizat la Kandahar. Peste 80 de oameni au fost rฤƒniลฃi.

Cele mai citite

O parte din centrala nuclearฤƒ de la Zaporojie ar putea fi demolatฤƒ dupฤƒ avariile cauzate de incendiu, anunศ›ฤƒ AIEA

O parte din cea mai mare centralฤƒ nuclearฤƒ din Europa, centrala de la Zaporojie, va trebui probabil demolatฤƒ dupฤƒ ce a fost avariatฤƒ de...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Un nume nou รฎn naศ›ionala Angliei! รŽnlocuitorul lui Southgate a convocat un jucฤƒtor cu originii portugheze

Angel Gomes, convocat รฎn premierฤƒ la echipa mare a Angliei: โ€žVisul meu a fost รฎntotdeauna sฤƒ joc pentru Angliaโ€ รŽn urmฤƒ cu cรขteva zile, Anglia...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ