16.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialMeciul adevărului în Banat

Meciul adevărului în Banat

Poli Timişoara va întâlni, sâmbătă, Steaua Bucureşti, în cea mai importantă partidă a returului de pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Una dintre puţinele echipe din Europa neînvinse până acum, Poli Timişoara, va da, în acest week-end, cel mai important test al returului. Bănăţenii vor întâlni pe Steaua Bucureşti, în etapa a 23-a a Ligii I, ultimul adversar cu pretenţii la titlul de campioană care va sosi în acest sezon pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Chiar dacă timişorenii vor mai evolua şi împotriva rivalilor de la Dinamo Bucureşti, acel meci va avea loc abia în ultima etapă a campionatului, când, foarte probabil, „câinii roşii” nu vor mai fi implicaţi în această luptă. Steaua se află la 10 puncte în spatele alb-violeţilor, iar o înfrângere pe Bega ar duce la schimbarea obiectivului în Ghencea.

Bănăţenii sunt conştienţi că doar un succes îi menţine cu şanse reale la titlul de campioană, iar trei puncte obţinute sâmbătă înseamnă şi un adversar în minus în această luptă.

Fără Zicu şi Bourceanu

„Nu ştiu ce probleme are Steaua şi nici nu ne interesează pentru că noi avem problemele noastre, iar una dintre ele este să câştigăm sâmbătă, pentru că jucăm acasă”, a fost tranşant antrenorul Politehnicii, Dusan Uhrin jr.

Steaua a câştigat ultimul meci direct disputat la Timişoara, iar bănăţenii au de luat o revanşă din acest punct de vedere. Lui Alexa şi compania le va fi destul de greu fără suspendaţii Alexandru Bourceanu şi, în special, golgheterul campionatului, Ianis Zicu, cel care tocmai l-a depăşit în fruntea acestui clasament pe ex-stelistul Bogdan Stancu. „Atuul nostru cel mai mare este forţa grupului şi vom suplini absenţa unuia sau altuia din echipă. Suntem într-un moment bun, iar în vestiar există o stare de spirit foarte bună. Suntem pregătiţi pentru Steaua”, a anunţat fundaşul Ovidiu Burcă. Poli Timişoara-Steaua Bucureşti va avea loc sâmbătă, de la ora 19.30, partida fiind transmisă pe Digisport.

Ultimul hop

După meciul cu Steaua, pentru Poli urmează partide, teoretic, mult mai lejere până la întâlnirea cu Dinamo, din ultima etapă a campionatului. Astra Ploieşti, Pandurii Târgu-Jiu, FCM Târgu-Mureş, FC Braşov şi Unirea Urziceni sunt următorii adversari ai bănăţenilor, cinci echipe pentru care salvarea de la retrogradare contează mai mult decât orice în acest campionat. Timişorenii sunt la al 11-lea meci pe teren propriu în acest sezon, iar până acum au obţinut opt victorii şi două rezultate de egalitate.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un nou studiu științific îngrijorător! Microplasticele, prezente la baza creierului uman

Un nou studiu științific a descoperit prezența microplasticelor în țesutul nazal la baza creierului uman, mai exact în bulbul olfactiv, zona responsabilă de detectarea...

Dialog satiric în Olimp – Academia Catavencu

– „Cântă, zeiță, mânia ce-aprinse pe Pontificul Ponta/Patima crudă ce românilor mii de amaruri aduse…” – O, Zeus, asta e mitologia grecească, dar să...

Rectificare bugetară pozitivă de peste 10 miliarde de lei

Coaliția guvernamentală pregătește bani în plus pentru patru mari domenii Guvernul va aloca mai mulți bani pentru Sănătate, un plus de 11,4 mld lei, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă