14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAvem Europene! Guvernanţi, scoateţi banii!

Avem Europene! Guvernanţi, scoateţi banii!

În timp ce Federaţia Română de Fotbal abia a început lobby-ul pentru a-i convinge pe guvernanţi să investească atât în infrastructură, cât şi în construcţia unor stadioane pentru ca România să spere că poate intra în cursa pentru organizarea Campionatului European din 2024, forul naţional de gimnastică a primit deja acceptul ca Bucureştiul să poată găzdui ediţia din acest an a Campionatelor Europene de gimnastică aerobică. Evident, din punct de vedere material, logistic şi financiar nu se poate compara organizarea unui Campionat European de fotbal cu unul de gimnastică.

Din perspectiva promovării imaginii României şi sportului nostru în Europa însă, impactul este similar. Prin urmare, guvernanţii, care altfel se tot dau iubitori de sport, ar trebui să găsească soluţii să aloce fonduri speciale pentru buna organizare a competiţiei continentale, mai ales că nu este vorba de investiţii de milioane de euro ca la fotbal. „Ar fi vorba de 300.000 – 400.000 de euro”, ne-a dezvăluit ieri Adrian Stoica, preşedintele FR de Gimnastică, în direct la emisiunea „Liber la sport” pe radiolynx.ro şi românialibera.ro, la cât s-ar ridica investiţia pentru organizarea cu succes a competi-ţiei. Chiar primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ar trebui ca, în loc să se laude în stânga şi-n dreapta că va organiza Jocurile Olimpice din 2024, o utopie de altfel, să sprijine, prin toate mijloacele de care dispune, organizarea cu succes a acestei competiţii continentale care a fost atribuită în realitate României.

Guvernanţii ar trebui să ia în calcul şi faptul că organizarea cu succes a Campionatului European de gimnastică aerobică în Bucureşti, la 54 de ani după găzduirea ultimei competiţii continentale – CE de gimnastică artistică (1957), ar fi o mişcare abilă, prin care s-ar mai putea reabilita imaginea României, extrem de şifonată în ultima vreme.

 

 

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă