23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAleşii Galaţiului, între politică şi investiţii

Aleşii Galaţiului, între politică şi investiţii

Disputele politice din Consiliul Municipal Galaţi ar putea lăsa str. Traian, una din principalele artere ale Galaţiului, asfaltată doar pe jumătate.

 

La ultima întrunire în plen, consilierii municipali gălăţeni şi-au disputat lista investiţiilor ce vor fi finanţate în baza unui împrumut de 60 milioane de lei pe care municipalitatea doreşte să îl contracteze, cei mai mulţi bani fiind destinaţi pentru reparaţii şi asfaltări pe străzile afectate de lucrările ISPA. Pe listă se afla şi alocarea a 7 milioane lei pentru lucrări tehnico-edilitare la Parcul Industrial. Consilierii PNL, prin vocea consilierului Marius Stan, au anunţat că se opun realizării unei astfel de investiţii, considerând că mai importantă ar fi includerea străzii Traian pentru reabilitare. „E prevăzută această investiţie de 7 milioane lei pentru Parcul Industrial, sunt alte 204 miliarde lei care s-au băgat până acum în această investiţie şi nimeni nu ştie unde s-au dus banii”, a afirmat Marius Stan. Replica primarului Dumitru Nicolae (PSD) a fost că „mi-aţi început de ieri că vreţi director la Parcul Industrial. Să înţeleg că nu mi-aţi dat votul că nu am fost de acord?”. Consilierii PDL au susţinut necesitatea realizării de investiţii la maternitate, dar şi realizarea unui sediu nou pentru primărie. După dezbateri aprinse şi reluarea votului, hotărârea a fost aprobată cu amendamentul liberalilor, respectiv scoaterea Parcului Industrial de pe lista de investiţii şi includerea străzii Traian pentru reparaţii.

Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco (PSD), deşi este importantă reabilitarea străzii Traian, cele 7 milioane de lei nu vor putea acoperi decât jumătate din costurile necesare. Ciumacenco a declarat la ultima conferinţă de presă că „una dintre cererile colegilor din consiliu a fost să luăm creditul după ce se stabileşte candidatul (USL – n. r.) la Primărie, ceea ce pentru mine este cel puţin bizar, dar mai mult nu comentez”.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă