16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCanada preia operaţiunile NATO din Libia

Canada preia operaţiunile NATO din Libia

Generalul canadian Charles Bouchard ar urma să conducă operaţiunile NATO în Libia, a declarat vineri ministrul canadian al Apărării, Peter MacKay, citat de AFP, informează Mediafax.

„Ne aşteptăm ca NATO să anunţe că un canadian, locotenent-generalul Charlie Bouchard, conduce campania militară a Alianţei”, a declarat MacKay.

„Ştiu că Charlie este un conducător al oamenilor formidabil şi am încredere în experienţa şi competenţele sale”, a adăugat ministrul.

Generalul Bouchard se află în prezent la post la Neapole, alături de comandamentul forţelor inter-armate. El a fost anterior comandant adjunct al NORAD, comandamentul apărării aerospaţiale a Americii de Nord.

Originar din Quebec, după studii de ştiinţe politice la universitatea Manitoba, el s-a angajat în armata canadiană în 1974. Pilot de elicopter în 1976, el a servit alături de camarazii săi americani la Fort Hood, în Texas, dar şi la Lahr, în Germania, şi în Florida.

Cele mai citite

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...

VIDEO. Aurelian Temișan, reacție după ce Andreea Bălan a părăsit „Te cunosc de undeva”

Aurelian Temișan a vorbit pentru prima dată despre plecarea neașteptată a Andreei Bălan din emisiunea „Te cunosc de undeva”, unde au fost colegi de...

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...
Ultima oră
Pe aceeași temă