30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialEmiratele Arabe Unite vor participa cu 12 avioane la operaţiunile din Libia

Emiratele Arabe Unite vor participa cu 12 avioane la operaţiunile din Libia

Emiratele Arabe Unite vor contribui la operaţiunile aeriene din Libia cu 12 avioane militare, a declarat un oficial de rang înalt american, confirmând informaţiile apărute în presă, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Invitat de AFP să confirme aceste informaţii, oficialul a răspuns „da”, fără să ofere detalii despre avioanele implicate. Potrivit CNN şi bloggerului american Laura Rozen, este vorba de şase avioane F-16 şi şase Mirage.

Hillary Clinton, secretarul american de Stat, a declarat miercuri că se aşteaptă la „noi anunţuri în zilele care vor veni” din partea ţărilor arabe legate de participarea la operaţiunile militare în Libia.

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat că Iordania şi Kuwaitul vor aduce „sprijin logistic” operaţiunilor internaţionale din Libia. Dar Iordania a afirmat joi că nu participă militar la intervenţie, declarându-se pregătită, în schimb, să furnizeze ajutor umanitar.

Qatarula fost, până acum, singura ţară arabă care participă la operaţiunile militare din Libia, în pofida susţinerii Ligii Arabe pentru impunerea unei zone de interdicţie aeriană.

Cele mai citite

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...
Ultima oră
Pe aceeași temă