30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCuva reactorului 3 de la Fukushima ar putea fi avariată

Cuva reactorului 3 de la Fukushima ar putea fi avariată

Update 14.10: Premierul Japoniei, Naoto Kan, a declarat că situaţia de la centrala nucleară de la Fukushima rămâne „imprevizibilă”.

„Lucrăm pentru ca situaţia să nu se înrăutăţească. Trebuie să fim extrem de vigilenţi”, a avertizat primul-ministru nipon.

Update: „S-au scurs substanţe radioactive departe de reactor”, a explicat Hideyuki Nishiyama, purtătorul de cuvânt al Agenţiei japoneze pentru siguranţa nucleară.

„Potrivit rezultatelor analizelor, credem că proprietatea de etanşeizare a atins un anumit nivel, dar există un risc mare ca reactorul să fi fost avariat”, a adăugat el.

 

Cuva reactorului 3 al centralei nucleare japoneze Fukushima, care conţine bare de combustibil, ar putea fi avariată, a anunţat vineri compania Tokyo Electric Power (TEPCO), relatează AFP, potrivit Mediafax.

„Este posibil ca incinta care conţine barele de combustibil în reactor să fie avariată”, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul companiei.

Reactorul 3 a suferit avarii grave după cutremurul şi tsunami din 11 martie. Acoperişul clădirii superioare a fost distrus în întregime de o explozie puternică produsă săptămâna trecută din cauza acumulării de hidrogen, în urma operaţiunilor de depresurizare.

Reactorul 3 ridică cele mai multe probleme deoarece este încărcat cu combustibil MOX, un amestec de oxid de uraniu şi plutoniu, ale cărui emisii sunt foarte nocive.

Patru reactoare de la centrala Fukushima Daiichi, situată la 250 de kilometri nord-est de Tokyo, au fost grav avariate din cauza opririi bruşte a sistemelor de răcire, dîn urma cutremurelor şi tsunami-ului din 11 martie din Japonia.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă