21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialCutremur de 6,8 în Tailanda, Myanmar, Laos şi Vietnam2

Cutremur de 6,8 în Tailanda, Myanmar, Laos şi Vietnam2

Un cutremur de 6.8 grade a lovit nordul Tailandei, la ora locală 20:25 (16:25, ora României) fiind resimţit şi în ţările vecine: Myanmar, Laos, Vietnam şi China. Potrivit USGS seismul a avut epicentrul în Myanmar, la peste 700 de kilometri de capitala Tailandei, Bangkok, la o adâncime de 10 kilometri. Centrul Seismologic European-Mediteranean a estimat cutremurul la 6,9, revizuindu-l ulterior la 6,7. USGS a revizuit magnitudinea la 6,8.

Au fost înregistrate două replici serioase: una de 5,4 grade la ora României 18:24 şi una de 4,8 grade la 16:53, potrivit USGS.

Potrivit CNN nu s-au raportat răniţi sau pagube serioase, deşi zona este foarte populată. Cutremurele de asemenea magnitudine şi la o adâncime atât de mică pot provoca distrugeri masive, adaugă sursa. În acelaşi timp, specialiştii nu se aşteaptă la un tsunami, deoarece epicentrul a fost la distanţă foarte mare de ocean.

Myanmar, ţara în care a fost epicentrul cutremurului, a fost grav lovită de calamităţi naturale în ultimii ani. În 2008, peste 100.000 de oameni au fost ucişi de un ciclon, potrivit estimărilor ONU, iar anul trecut mai mult de 70.000 de oameni au rămas fără case în urma unui alt ciclon.

Conform mărturiilor de pe Twitter, seismul a fost simţit serios şi în capitala Vietnamului, Hanoi. Oamenii l-au catalogat drept „uriaş” şi „periculos„. Utilizatorii Twitter anunţă că oamenii au fost evacuaţi din clădirile înalte ale capitalei vietnameze.

Vestea cutremurului a fost întâmpinată cu teamă de public, având în vedere că la 11 martie un seism de 9 grade a provocat moartea a mii de oameni şi pagube de sute de miliarde de dolari în Japonia, precum şi o criză nucleară la centrala Fukushima.

Cele mai citite

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Bărbat din Gorj dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa

Un bărbat din Târgu Cărbunești a fost dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa. Familia a relatat că Dănuț Cătălin...

Asigurările locuințelor, la un nivel minim în județele Galați și Vaslui, grav afectate de inundații devastatoare

Județele Galați și Vaslui au fost grav afectate de inundații în ultimele zile, ceea ce a dus la evacuarea a peste 300 de persoane...
Ultima oră
Pe aceeași temă