20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCalificări fără emoţii

Calificări fără emoţii

Reprezentantele Constanţei în întrecerea internă de volei au reuşit să acceadă în semifinalele competiţiei după ce au trecut fără nici un fel de probleme de adversarele din sferturi.

 

Reprezentantele Constanţei în Divi-zia A1 la volei au reuşit să se califice în faza a doua a play-off-ului competiţiei. Constănţenii au reuşit să se impună în jocurile disputate în prima rundă, pe litoral.

Fetele de la CS Volei 2004 Tomis au încheiat rapid socotelile cu adversara lor, CSM Lugoj. Aceasta din urmă, conştientă că nu prea are şanse la calificare, a acceptat să joace ambele meciuri de debut ale seriei pe litoral. Prima întâlnire a avut loc sâmbătă şi a fost adjudecată de tomitane cu un categoric 3-1 (25-13, 25-11, 25-19). Jocul al doilea, disputat tot în Sala Sporturilor din Constanţa, s-a încheiat, de asemenea, cu victoria tomitanelor care s-au impus cu acelaşi scor 3-0 (25-21, 25-21, 25-9). Cele două victorii au adus echipei de pe litoral calificarea în semifinalele campionatului, unde vor juca împotriva învingătoarei din seria Dinamo – Pro Volei Botoşani. CVM Tomis a reuşit şi ea calificarea în semifinalele campionatului, după ce s-a impus în primele două jocuri cu Universitatea Cluj. Ardelenii au reuşit să le ia un set tomitanilor, în cel de-al doilea meci, încheiat cu scorul de 3-1 (25-18, 21-25, 25-23, 25-22). Primul meci, cel de sâmbătă, a fost câştigat de echipa de pe litoral în număr minim de seturi, 3-0 (27-25, 25-16, 25-23). În semifinale, Tomis va juca împotriva învingătoarei din seria Explorări Baia Mare-Unirea Dej.

Atât CVM Tomis cât şi CSV au ca obiectiv adjudecarea titlului naţional. Fetele nu au nici o astfel de distincţie în palmares în timp ce băieţii s-au impus în campionat de trei ori consecutiv. În aceste condiţii, fetele aleargă după primul lor succes, iar băieţii vor să îşi ia revanşa în faţa celor de la Remat Zalău, care, sezonul trecut, i-a privat pe tomitani de titlul cu numărul 4.

Mâine se află adversarii

Semifinalele Diviziei A1 la volei se vor disputa după sistemul cel mai bun din cinci partide. Fetele urmează să joace împotriva învingătoarelor din meciul Dinamo-Pro Volei Botoşani. Bucureştencele conduc deja cu 1-0 şi mai au nevoie de un succes, în meciul de mâine, pentru a se califica şi ele în semifinale şi a da piept cu tomitanele. La rândul lor, tomitanii aşteaptă ca Unirea Dej să se impună în partida de mâine pentru a duce scorul seriei cu Explorări Baia Mare la 2-0 şi astfel să ştie împotriva cui va juca în penultimul act al competiţiei, programat pe 1 sau 2 aprilie.

12 seturi au câştigat constănţenii în prima fază a play-off-ului, pierzând doar unul.

Cele mai citite

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...

Andres Iniesta se retrage din fotbal la 40 de ani!

Legendarul mijlocaș al Barcelonei, Andres Iniesta, își va anunța retragerea oficială din fotbalul profesionist pe 8 octombrie, la vârsta de 40 de ani. După o...

Oțelul Galați a transferat un mijlocaș belgian!

Oțelul Galați a anunțat transferul mijlocașului belgian Samy Bourard, un jucător cu experiență internațională, care a semnat un contract până la sfârșitul sezonului. Oțelul Galați...
Ultima oră
Pe aceeași temă