18.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportNorica Nicolai: Aş vrea să fiţi femeile puternice din faţa bărbaţilor puternici

Norica Nicolai: Aş vrea să fiţi femeile puternice din faţa bărbaţilor puternici

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, astăzi, că nu este uşor să fii femeie în România, ”să te umilească şi să te mintă toţi”, şi că, prin femeile liberale, ar trebui să se petreacă ”revoluţia bunului simţ”, potrivit Agerpres.

Europarlamentaru îşi va încheia, astăzi, mandatul de preşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale (ONFL).

”Trăim într-o ţară în care femeile, de 8 martie, se duc să primească o floare. Unele o fac pentru că trebuie să vândă floarea aia, neavând ce mânca. Aţi văzut mai multă umilinţă într-o ţară democratică? Aţi văzut mai multă nemernicie în ceea ce primim de la acest partid de guvernare decât aici? Împotriva acestei nesimţiri, a lipsei de respect va trebui să ne batem. Nu este uşor. Am ajuns aici pentru că prea mult am tăcut, prea mult i-am crezut, prea mult. Trăim într-o ţară în care se vinde şi se cumpără tot – conştiinţe, posturi, privilegii, putere. Unii le vând, alţii le cumpără, cei mai mulţi, însă, le cerşesc. Niciodată, doamnelor, să nu cumpăraţi sau să cerşiţi aceste lucruri, pentru că ele vi se cuvin, pentru că dumneavoastră sunteţi altfel”, a susţinut Norica Nicolai.

Ea a reamintit că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în 2009, că liberalilor nu le este frică decât de Dumnezeu şi de întrebarea copiilor noştri – ”ce aţi făcut pentru această ţară?”.
”Dincolo de frica de oameni, trebuie să ne fie frică de Dumnezeu şi de copiii noştri. Nu aş vrea să le spunem acestora din urmă că au existat momente când nu am fost drepte, sau că am minţit. Eu am încredere în vocaţia pentru adevăr a femeilor. Trebuie să ajungeţi ceea ce meritaţi prin voi, nu prin alţii. (…) Dacă vom da dovadă de bun simţ, într-o zi vom avea ce spune copiilor noştri. Aş vrea să le spuneţi copiilor dumneavoastră ce trebuie să facă, nu ceea ce nu trebuie, pentru că sunteţi repere. Nu cele care nu ştiu să închidă caloriferul şi atunci deschid fereastra, ci cele care ştiu să dea de mâncare copiilor lor chiar dacă nu au ce”, a susţinut ea.

Norica Nicolai a mai declarat că femeile care aleg o carieră în politică trebuie să se dovedească puternice. ”În politică rar ai pe cineva alături, dar eu am avut încredere în mine şi sunt convinsă că şi dumneavoastră aveţi încredere în forţele proprii. Dacă aţi ales să faceţi politică, aş vrea să fiţi femeile puternice din faţa bărbaţilor puternici şi nu aşa cum se spune, că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică”, a conchis europarlamentarul liberal.

Cele mai citite

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...

Discuții incerte la Bruxelles privind planul României de reducere a deficitului bugetar din 2025

Discuțiile de la Bruxelles privind planul de reducere a deficitului bugetar al României, ce ar trebui implementat din 2025, rămân în acest moment incerte....
Ultima oră
Pe aceeași temă