15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportPoteraş ar trebui să piardă susţinerea PDL Bucureşti, potrivit Elenei Udrea

Poteraş ar trebui să piardă susţinerea PDL Bucureşti, potrivit Elenei Udrea

Declaraţia face parte din discursul despre reforma partidului, susţinut de Elena Udrea la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, sâmbătă.

„Aşa cum ştiţi, au fost aprobate prevederi importante în Statut. Printre acestea, posibilitatea suspendării şi a autosuspendării celor care ar afecta, din orice motiv, imaginea partidului. O decizie unică în politica românească!”, spune Elena Udrea în postarea sa.

Ea crede că „autosuspendarea din partid a celor care aduc grave deservicii de imagine partidului este un act unilateral.” şi că „PDL ar fi trebuit în unele cazuri să tranşeze lucrurile mai devreme. Nimic nu ne-a împiedicat, spre exemplu, să-i suspendăm noi din partid pe cei acuzaţi de fapte grave de corupţie.”

În acest context, primarul sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, este pasibil de pierderea susţinerii filialei bucureştene a partidului de guvernare, iar Elena Udrea ar trebui să ia măsuri de suspendare a acestuia.

Potrivit anchetei jurnalistice publicate de România liberă în ediţia de luni, primarul Poteraş, şi grupul de interese din jurul său, ar fi câştigat zeci de milioane de euro în urma unor schimburi frauduloase de terenuri.

Printre cei care au obţinut parcele amplasate pe marile bulevarde din sectorul 6 sunt rudele lui Poteraş şi fratele omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

Primarul Cristian Poteraş a fost trimis în judecată săptămâna trecută, fiind acuzat de implicare într-o reţea de tip mafiot care a pus mâna pe unele dintre cele mai valoroase terenuri din sectorul 6.

„PDL este obligat să devină, de-acum înainte, „partidul oamenilor competenţi”.”, mai spune Elena Udrea. În acest sens, ea susţine că va realiza „o ministrategie, pe termen scurt şi mediu, şi o voi pune în practică la organizaţia de Bucureşti, în cadrul unui proiect pilot.”

Cele mai citite

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...

Institutul Regional de Oncologie din Iași are cabinet de vaccinare anti HPV

A fost deschis primul cabinet de vaccinare anti-HPV din zona Moldovei, situat la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al Institutului Regional...
Ultima oră
Pe aceeași temă