11.6 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMeteo: Ninsori ลŸi vreme rece la รฎnceput de sฤƒptฤƒmรขnฤƒ

Meteo: Ninsori ลŸi vreme rece la รฎnceput de sฤƒptฤƒmรขnฤƒ

Masa de aer polar care a ajuns în jumฤƒtatea de nord a ลฃฤƒrii încฤƒ de duminicฤƒ, ajunge luni în sud cu tot cu ninsori ลŸi lapoviลฃe. Vom avea maxime ce pornesc de la minus 4 ลŸi nu depฤƒลŸesc plus 4 grade, ba chiar în timpul nopลฃii gerul se instaleazฤƒ aducând valori ลŸi de minus 18 grade Celsius în nordul Moldovei ลŸi depresiunile Carpaลฃilor Orientali. De joi, un aer o idee mai cald intrฤƒ pe teritoriul ลฃฤƒrii noastre, scrie realitatea.net.

Nu numai cฤƒ iarna s-a întors în toatฤƒ ลฃara, dar pare cฤƒ nici nu se dฤƒ dusฤƒ cu una cu douฤƒ. Începem sฤƒptฤƒmâna cu un avânt al iernii deloc adecvat datei din calendar. Maximele rฤƒmân sub valoarea de îngheลฃ în nordul, centrul ลŸi nordestul ลฃฤƒrii, cu valori la nivelul întregii ลฃฤƒri între minus 4 ลŸi nu mai mult de 5 grade. În afara arcului carpatic, norii acoperฤƒ cerul, iar ninsorile vor prefera Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova ลŸi Transilvania. În restul regiunilor soarele se mai aratฤƒ când ลŸi când, dar, desigur, va fi un soare cu dinลฃi.

BucureลŸtenii au lฤƒsat în urmฤƒ un weekend însorit ลŸi încep sฤƒptฤƒmâna cu nori din care mai cad ลŸi ceva ninsori, iar maxima nu va trece de 4 grade, de la minus 3 în zori. Presiunea atmosfericฤƒ creลŸte accentuat de la 751 mm coloanฤƒ de mercur urmând sฤƒ atingฤƒ pânฤƒ seara nu mai puลฃin de 765, ceea ce va însemna cฤƒ nu numai meteosensibilii ar putea avea azi parte de dureri de cap.

În munลฃi iarna este instalatฤƒ parcฤƒ definitiv. Este extrem de rece, ba chiar vorbim de ger la primele ore ale zilei, dar nici peste zi mercurul nu saltฤƒ prea mult în termometre. Ninge temporar, mai ales în Carpaลฃii Meridionali ลŸi cei Orientali ลŸi, în plus, vântul suflฤƒ cu putere, în rafale, mai ales pe creste unde viscoleลŸte ลŸi spulberฤƒ zฤƒpada. Dar condiลฃiile de schi rฤƒmân bune la Vârfu Omu, ca ลŸi pe pârtiile de la Bâlea Lac, unde zฤƒpada s-a tot înmulลฃit, pânฤƒ la 100-136 de centimetri grosime, dar riscul de avalanลŸฤƒ rฤƒmâne ลŸi azi însemnat. Nu acelaลŸi lucru putem spune despre ArieลŸeni, unde schiorii au undฤƒ verde. Zฤƒpada este ลŸi aici suficientฤƒ pentru o dupฤƒ amiazฤƒ la schi, pe cei 32 de centimetri de omฤƒt depus. La Predeal riscul de avalanลŸฤƒ este moderat, dar zฤƒpada este ลŸi aici destulฤƒ, atingând 26 de centimetri grosime. În Sinaia este chiar ลŸi mai multฤƒ zฤƒpadฤƒ, aici stratul atingând 41 de centimetri, iar la Straja, nu existฤƒ risc de avalanลŸฤƒ ลŸi pârtiile sunt acoperite cu 41 de centimetri de zฤƒpadฤƒ.

Se mai rฤƒresc ninsorile dincolo de rama Carpaลฃilor, cu ceva fulgi de zฤƒpadฤƒ mai consistentลฃi doar spre zona de munte, dar frigul este tot mai aspru. Soarele nu se prea aratฤƒ, vântul suflฤƒ cu puitere în Câmpia de Vest, iar maximele abia dacฤƒ saltฤƒ cu 3-4 grade peste valoarea de îngheลฃ. Iarna revine cu toate efectele în sud. Ninge în Oltenia ลŸi Muntenia, iar vântul este de-a dreptul tฤƒios în Bฤƒrฤƒgan. Temperaturile scad drastic în regiune, aลŸa cฤƒ la prânz avem cel mult 4-5 grade, dupฤƒ ce ieri se atingeau aici ลŸi 9 grade Celsius.

ลži în Dobrogea va fi mai frig luni decât duminicฤƒ, cu 3 grade la Tulcea ลŸi 4 la Constanลฃa. În plus, ลŸi vântul suflฤƒ susลฃinut, iar ninsorile nu lipsesc nici ele, chiar dacฤƒ sunt slabe. În Moldova, frigul e de-a dreptul comod instalat în toatฤƒ provincia. Maximele pornesc de la minus 3 grade la Suceava ลŸi nu trec de 3 grade în sud, iar ninsorile continuฤƒ sฤƒ ocupe bunฤƒ parte din ziua de luni în regune.

Soarele va fi ceva mai generos marลฃi, dar maximele tot neplฤƒcute rฤƒmân. Vom avea parte de o zi cu temperaturi între minus 4 ลŸi cel mult 4 grade cu plus, dupฤƒ o dimineaลฃฤƒ ลŸi cu minus 13 grade. Norii vor prefera regiunile sudestice mâine, unde încฤƒ va mai ninge slab, iar vântul va continua sฤƒ fie extrem de ascuลฃit.

Dupฤƒ o dimineaลฃฤƒ cu minus 8 grade, bucureลŸtenii vor avea parte de o amiazฤƒ cu cel mult 3-4 grade, e drept cu plus. Dar vântul va sufla susลฃinut, aลŸa cฤƒ nici mฤƒcar soarele nu va reuลŸi sฤƒ facฤƒ mai agreabilฤƒ temperatura la amiazฤƒ.

Chiar dacฤƒ miercuri se mai înฤƒlzeลŸte o idee, vremea tot anormal de rece se menลฃine, chiar geroasฤƒ dimineaลฃa mai ales în nord ลŸi centru. Maximele prognozate vor fi între minus 2 ลŸi nu mai mult de 6 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul ลฃฤƒrii. Cerul se mai curฤƒลฃฤƒ de nori totuลŸi ลŸi doar prin sudest se mai anunลฃฤƒ ninsori slabe, dar vântul nu se lasฤƒ ลŸi continuฤƒ sฤƒ fie activ în sudul moldovei, în Bฤƒrฤƒgan, dar ลŸi în Dobrogea, în timp ce ceaลฃa se va aลŸterne peste zonele joase de relief.

În BucureลŸti ziua de miercuri ne va aduce tot 3-4 grade la amiazฤƒ, dar ลŸi vânt ลŸi ceva nori în trecere.

Cele mai citite

Nicuศ™or Dan ar fi tentat de o candidaturฤƒ la preศ™edinศ›ia Romรขniei

รŽntrebat miercuri seara รฎn platoul TVR Info unde se vede peste 5 ani, primarul general al Capitalei a spus cฤƒ รฎศ™i doreศ™te sฤƒ continue...

Nicuศ™or Dan ar fi tentat de o candidaturฤƒ la preศ™edinศ›ia Romรขniei

รŽntrebat miercuri seara รฎn platoul TVR Info unde se vede peste 5 ani, primarul general al Capitalei a spus cฤƒ รฎศ™i doreศ™te sฤƒ continue...

SUA acuzฤƒ Rusia de amestec รฎn alegerile de duminicฤƒ din Republica Moldova

Statele Unite(SUA) acuzฤƒ Rusia cฤƒ รฎncearcฤƒ sฤƒ influenลฃeze alegerile de duminicฤƒ din Republica Moldova. Potrivit oficialilor de la Casa Albฤƒ, Moscova a cheltuit pรขnฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ